drie-rotterdamse-culinaire-hotspots
drie-rotterdamse-culinaire-hotspots

Drie Rotterdamse culinaire hotspots

Rotterdam, dé havenstad van Nederland en thuis voor voetbalclub Feyenoord. Deze wereldstad kent een rijke historie als werkstad voor immigranten uit vele landen. Het resultaat: een bruisende stad waar er genoeg te beleven is. Shop until you drop in de koopgoot, genieten van moderne kunst op de Witte de With of meezingen met je favoriete artiest in Ahoy Rotterdam. Bij zo een levendige stad behoren natuurlijk ook de nodige plekken om lekker te eten. In dit artikel introduceren wij je aan drie culinaire hotspots in Rotterdam, waarmee jij de ultieme dag beleeft gevuld met eet- en drinkgenot.

Culinaire hotspot #1: Markthal

Begin de dag op de markthal. Deze gigantische markt onder een overdekking in de vorm van een boog is een lust voor het oog. De binnenkant van de markthal is bekleed met een gigantisch kunstwerk ter grootte van twee voetbalvelden. Een meesterwerk van Arno Coenen dat doet denken aan de speelsheid die typerend is voor films zoals Alice in Wonderland. Behalve iets lekkers voor het oog kun je hier terecht bij marktkramen voor culinaire hapjes. Je vindt er delicatessen uit Spanje, China, Italïe en meer.

rotterdamse-culinaire-hotspot-markthal

Culinaire hotspot #2: Deli Tasty

“Echt Vietnamees eten voor een Asian prijs”, zo luidt de slogan van Deli Tasty. Een kleine maar fijne eethoek op de Meent. Deli Tasty bevindt zich midden in het culinaire centrum van Rotterdam bestaand uit de Meent en de Pannekoekstraat. Na Japanse sushi en Koreaanse barbecue, is de Vietnamese keuken de nieuwe Aziatische culinaire trend in Nederland. Ervaar hier de oosterse smaken van gerechten zoals: “Pho”, “Bun thit nuong” of “Banh xeo”. Ideaal voor een snelle lunch maar ook een goede keuze voor een uitgebreide avondmaaltijd.

rotterdamse-culinaire-hotspot-deli-tasty

Culinaire hotspot #3: L’Ouest

Na de dag te hebben doorgebracht met het proberen van de vele lekkernijen is het tijd voor een drankje. L’Ouest is dé wijnbar waar je heerlijke wijnen probeert. Heb je nog ruimte over voor wat extra lekkernijen? Dan bestel je hier kleine gerechtjes uit de Mediterraanse keuken. Een aanrader is de mini-proeverij waarbij je verschillende soorten wijnen probeert met een tafel gevuld met tapas.

rotterdamse-culinaire-hotspot-l'ouest

[divider]Proef de smaken van de wereld[/divider]

Kom een dagje naar Rotterdam en geniet van de culinaire hoogstandjes die deze stad te bieden heeft. De Rotterdamse culinaire ervaring reflecteert de moderne melting pot die deze havenstad kenmerkt. Proef de smaken van de wereld met gerechten vanuit alle continenten. Gewoon in hartje Rotterdam.