Als wij één ding van de Italianen kunnen leren is het wel dat liefde door de maag gaat. Ook in andere Europese landen houden ze maar wat graag vast aan dit gezegde. Maar wat voor recept moet je koken tijdens een felbegeerde date? Vandaag helpen wij een handje en presenteren wij jou een pastagerecht waar je harten mee doet stelen: een romige tortellini pesto!

Een makkelijk pastarecept voor een eerste date

Recept om van te genieten

We zeggen het maar meteen, dit recept helpt je niet om van de overtollige kilo’s af te komen. Het is echt een cheat recept waar je lekker van kan genieten en waarbij je zeker niet op een calorie meer of minder let. Als je de volgende dag – of de komende nacht – weer iets meer beweegt is het allemaal niet zo erg. Dit recept is een echte uitblinker in de Italiaanse keuken. Je kunt ervoor kiezen om ingrediënten uit het recept weg te laten maar dit doen wij liever niet. Ieder ingrediënt is waardevol voor het eindresultaat!

Date night diner

Tijdens de date night kan het leuk om jouw date te vertellen over het ontstaan van tortellini. Het verhaal vertelt dat pasta ontdekt is door de Bolognesi. Zij noemde de gevulde ringetjes ‘turteléin’. De bedenker was volgens het verhaal een herbergier die Romeinse logés kreeg genaamd Venus, Bacchus en Mars. De herbergier viel vervolgens voor de mooie Venus. Op een avond wilde hij haar begluren maar zag alleen een glimp van haar navel door het sleutelgat. Dit was een inspiratiebron voor hem waarna hij zijn nieuwe pasta in de vorm van een navel bereidde.

Tortellini wordt ook wel de ‘naveltjes van Venus’ genoemd. Je kunt de pasta tegenwoordig met veel verschillende ingrediënten en pastasauzen combineren. Wij laten ons graag inspireren door een pasta met pesto en spinazie. Het recept voor twee personen vind je hier onder:

Romige tortellini pesto recept

Wat moet er in?

  • 250 gram tortelloni formaggio e noci pasta (het liefst vers)
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 150 gram crème fraîche
  • 1/2 rode ui
  • 125 gram verse pesto (bestaande uit pijnboompitten, kaas en basilicum
  • 125 gram rundergehakt
  • Handje vol geraspte kaas (het liefst licht pittige kaas)
  • Handje vol zongedroogde tomaten uit een potje

Hoe bereid je het?

  • Begin met het koken van de tortellini volgens bereidingswijze op de productverpakking. Voordat je het water toevoegt aan de pan kun je eventueel wat olijfolie toevoegen.
  • Tegelijkertijd begin je met gaar bakken van het gehakt in een bakpan. Voeg voor wat extra smaak zout, peper en eventueel wat chilipoeder toe.
  • Snij de ui en kastanjechampignons in stukjes en voeg toe aan de bakpan.
  • Nu ga je de saus maken. Dit doe je door crème fraîche en pesto toe te voegen aan de bakpan met het gehakt en groenten. Laat het geheel samen langzaam marineren.
  • Giet de tortellini af en voeg het vervolgens toe aan de bakpan. Meng het goed door elkaar en verwarm het nog enkele minuten. Serveer het gerecht met de geraspte kaas en zongedroogde tomaatjes.

Een goede toevoeging aan het gerecht is een mooie Chileense cabernet sauvignon. Mangia gustoso 🙂

Verras je date met een heerlijk romige tortellini pesto and enjoy goodlife!

Footage

Ontdek meer eten voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.