Ga uit eten bij de beste sterrenrestaurants van Nederland

Een avond heerlijk genieten? Een keer wat anders dan anders en voor pure kwaliteit gaan? Ga voor een speciaal diner bij een van onderstaande sterrenrestaurants. Je zult versteld staan!

Beluga Loves You

Wanneer je een stap zet in de lounge van dit sterrenrestaurant in Maastricht, kom je gelijk in de Beluga sfeer. Het avontuur kan vervolgens dan echt beginnen in de restaurantzaal, die zo is ingericht dat de rivier de Maas als het ware naar binnen wordt getrokken. Chefkok Servais Tielman staat hier aan het roer en heeft zijn Michelin ster met vlag en wimpel verdient. Hij zet zijn bijzondere en uitbundige ideeën om in krachtige smaken en speelt maar al te graag met texturen en bereidingen. Wanneer je wilt dat je bord tot leven komt, ga je naar Beluga Loves You toe!

De Librije

In Zwolle vinden we een ander pareltje onder de sterrenrestaurants… De Librije, dat inmiddels 3 Michelin sterren heeft weten te bemachtigen. Chef Jonnie en gastvrouw Thérèse laten je vol liefde al hun ontdekkingen proeven en ervaren. In de persoonlijke keuken van Jonnie verwerkt hij duurzame streekproducten en groenten tot expressieve smaken en memorabele gerechten. Elk gerecht heeft diepgang en alles klopt! Je schuift aan tafel in de met glas overdekte binnenplaats van een voormalige gevangenis en laat je verrassen door de inspirerende chef en gastvrouw!

O&O

Het verhaal van O&O in Sint Willebrord begon in 1982 toen het nog een Chinese zaak zoals zovelen was. Met de jaren groeide de ambitie van eigenaren Danny en Helena Tsang, zij wilden gasten een goed beeld geven van de Aziatische finesse die zij kennen. En dit is zonder twijfel gelukt… Inmiddels heeft O&O een Michelin ster in the pocket en wanneer je hier een tafel reserveert, maken je smaakpapillen een zekere rondreis door Thailand, Singapore en Maleisië. Combinaties van zoet, zuur, fris en umami krijgen een extra boost door de Franse technieken die in de keuken gebruikt worden. Dochter Monica Tsang maakt het plaatje compleet met haar doeltreffende wijnassociaties en zo tilt de familie Tsang de Aziatische keuken naar een heel nieuw level.

Spectrum

In onze hoofdstad vinden we restaurant Spectrum met 2 Michelin sterren. Chefkok Sidney Schutte staat aan kop van deze dynamische, internationale keuken en hij houdt de Nederlandse ambachtelijke kooktradities erin. Sidney Schutte prikkelt en verbaast niet alleen je smaakpapillen maar ook je ogen met prachtig kleurrijke creaties en verschillende texturen. Wanneer je voor een geweldige fine-dining ervaring wilt gaan, ben je bij Spectrum aan het juiste adres.

Flore

Tot slot is Flore aan de beurt, waar Bas van Kranen in de keuken staat bij sterrenrestaurant Flore (voorheen Bord’Eau) in Amsterdam, met 2 Michelin sterren. Dit restaurant staat helemaal in het teken van de natuur en een conscious fine dining ervaring. De aanpak van chefkok Bas legt de nadruk op groenten, lokaal en duurzaamheid en biodynamische telers zijn inmiddels de vaste leveranciers. Hij heeft een zeer zuivere kookstijl ontwikkelt met trots voor de Nederlandse producten… hij kookt zoals hij dat wil en niet anders!

Een avond volop genieten in een van de sterrenrestaurants van Nederland, enjoy goodlife!

Vind meer eten en drinken op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.