Hèt lekkerste pannekoeken recept, zonder pakjes!
Hèt lekkerste pannekoeken recept, zonder pakjes!

Hèt lekkerste pannekoeken recept, zonder pakjes!

Het bakken van pannekoeken duurt vaak lang, maar dat betekent niet dat het beslag maken ook zoveel tijd kost. Met een paar ingrediënten kun jij al de beste pannekoeken bakken. Zelfs als je geen chef in de keuken bent. Dus laten we aan de slag gaan!

Ontbijt, lunch of avondeten

De ingrediënten

Om de perfecte pannekoeken te bakken is het van belang dat je de volgende ingrediënten in huis haalt:

  • 275 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500ml melk
  • snufje zout
  • snufje vanillesuiker

De bereiding

Allereerst doe je de bloem in een kom. Voeg de snufjes zout en vanillesuiker toe. Breek de eieren en voeg ze een voor een toe aan de bloem. Meng tussendoor tot een glad beslag. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren met een garde. Zorg dat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Laat de beslagkom, afgedekt met plasticfolie, minimaal een kwartier tot half uur in de koelkast rusten. Verhit vervolgens een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter en eventueel olie toe. Giet een soeplepel beslag in de koekenpan en draai de pan rond zodat het beslag goed verspreidt. Bak de pannekoek tot er kleine belletjes aan de bovenkant verschijnen en de randen goudbruin zijn. Draai om en bak de andere kant ook. Heb je moeite met je pannekoek omdraaien in de pan? Gebruik dan een spatel of deksel van de pan.

Oefening baart kunst

Wil je meer lezen over eten en drinken? Lees dan verder op online lifestyle platform mensgoodlife.