hoe-gebruik-jij-een-broodrooster-in-de-keuken
hoe-gebruik-jij-een-broodrooster-in-de-keuken

Hoe gebruik jij een broodrooster in de keuken?

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Met een broodrooster kun je allerlei verschillende soorten brood roosteren voor het perfecte ontbijt. Maar ook kun je de lekkerste lunchgerechten maken met dit apparaat. In een broodrooster kun je ook een lekkere tosti maken. In de meeste broodroosters kun je zelfs twee boterhammen tegelijk roosteren. Sommige bevatten zelfs drie of vier sleuven. Lekker snel en eenvoudig dus. Je kunt een broodrooster ook gebruiken om ingevroren brood op te warmen met de ontdooifunctie of om broodjes en croissants even op te warmen. Meestal kun je er ook voor kiezen om je brood aan een kant te roosteren met de eenzijdig roosteren functie. Er is dus van alles mogelijk met een broodrooster.

Check ook onze tips voor een gezond ontbijt.

WMF Lono

De WMF Lono is een broodrooster deels gemaakt van glas. Hierdoor kun je aan de zijkant van het apparaat zien hoe je brood stap voor stap geroosterd wordt. Handig dus als je van te voren niet precies weet welke van de zeven programma’s je moet kiezen.  In het apparaat zit zelfs een aparte broodjesverwarmer voor het opwarmen van losse broodjes.

Geroosterd brood

Met een broodrooster kun je de lekkerste gerechten maken. Denk bijvoorbeeld aan bruschetta met tomaat, knoflook en bieslook of peterselie. Ook kun je een lekkere clubsandwich met gerookte kipfilet of zalm maken met eiersalade, komkommer, bacon en sla. Dit is het ultieme lunch recept. Ook een geroosterd brood met avocado en tomaat is verrukkelijk.

Tip: met wat zout en peper kun jij je toast op smaak maken.

De lekkerste tosti’s

De klassieke tosti met ham en kaas is natuurlijk onwijs lekker. Maar je kunt natuurlijk ook variëren met speciale tosti recepten. De tosti met pesto en roomkaas bijvoorbeeld. Of de toast met avocado en humus. Beetje ketchup erbij en smullen maar!

Schoonmaken van je broodrooster

Na het maken van deze gerechten is het natuurlijk belangrijk dat je je broodrooster goed schoonmaakt. Dit kan eventueel snel en eenvoudig door het apparaat op de kop te houden en even te schudden. In de WMF Lono zit onderin ook een kruimellade die de kruimels opvangt. Deze kun je er zo uitschuiven en eenvoudig schoonmaken.

Maak thuis de lekkerste tosti’s en smul erop los, enjoy goodlife!

Wil jij meer recepten ontdekken om lekker te eten? Volg dan mensgoodlife, jouw nummer één mannenblog in lifestyle nieuws.