maak-een-lekkere-borrelplank-voor-een-perfecte-zomeravond-met-deze-tips
maak-een-lekkere-borrelplank-voor-een-perfecte-zomeravond-met-deze-tips

Maak een lekkere borrelplank voor een perfecte zomeravond met deze tips

Lang tafelen of chillen met vrienden of familie onder het genot van een hapje en een drankje, dat is toch een ideale zomeravond? Met een goed gevulde borrelplank met allerlei hapjes zorg jij voor een onvergetelijke avond. Het kost je eventjes wat moeite, maar dan kun je er wel de hele avond samen van genieten. Zonder dat je steeds op en neer naar de keuken hoeft. Zó kun jij een lekkere borrelplank samenstellen.

Warme en koude hapjes

Je kunt een borrelplank maken met warme of koude hapjes. Denk bij koude hapjes aan wraps, bruschetta brood, brie, kaas, worst, en diverse smeersels en dipsausjes. Tip: dadels met Old Amsterdam Verse Roomkaas vindt bijna iedereen lekker. Maak je liever een borrelplateau met warme hapjes? Dan is een goede timing essentieel. Denk bij warme hapjes bijvoorbeeld aan nacho’s, minipizza’s, bitterballen of gehaktballetjes.

Wil je een combinatie van zowel warme- als koude hapjes? Begin dan altijd met het maken van de koude hapjes.

Gezonde snacks

Groentes en fruit zijn onmisbaar op een lekkere tapasplank. Cherrytomaatjes, komkommer en paprika zijn verfrissende, gezonde groentes voor tussendoor. En mango, meloen en aardbeien zijn ideale zoete fruitsoorten voor tijdens het borrelen op een zomeravond.

Tips voor het opbouwen van de borrelplank

Zet allereerst alle schaaltjes en bordjes met smeersels op de borrelplank. Vervolgens leg je de losse snacks en groentes rondom de schaaltjes. Afwisseling en variatie zijn het belangrijkste. Leg daarom ieder hapje op verschillende plekken op de plank. Zo kan iedereen er ook goed bij. En maak je plank af met trosjes rode of witte druiven, deze zijn kleurrijk, gezond en lekker fris.

Met deze tips voor de perfecte borrelplank maak je er een mooi compleet kunstwerk van. Bijna te mooi om op te eten!

Borrelplank voor in de zomer

Wil je meer lezen over eten en drinken? Lees dan verder op hèt online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife