Man achter Kentucky Fried Chicken
KFC

Man achter Kentucky Fried Chicken

Wist je dat de man achter Kentucky Fried Chicken het beroemde KFC pas oprichtte toen hij met pensioen was? Lees snel het levensverhaal van deze man verder op mensgoodlife.

Man achter Kentucky Fried Chicken

Een korte biografie van de man achter Kentucky Fried Chicken: David Sanders, beter bekend als Colonel Sanders. De Amerikaanse ondernemer die in 1952 Kentucky Fried Chicken oprichtte:

  • 5 jaar: pa overleed
  • 16 jaar: stopte met school
  • 17 jaar: vier banen verder
  • 18 jaar: getrouwd en ging bij het leger
  • 20 jaar: verlaten door vrouw en kind

Als twintiger werd hij een kok in een klein café en hoopte met zijn overtuigingskracht dat zijn vrouw op een dag terug zou komen.

  • 65 jaar: pensioen

1.009 x afgewezen voor zijn éérste kip verkocht werd!

Hij voelde zichzelf een mislukking en besloot zelfmoord te plegen. Een tragische beslissing van een man die vol leven zat.

Terwijl hij zijn testament aan het opstellen was, besloot hij plots van gedachte te veranderen. Hij dacht aan de mijlpalen uit zijn leven en dacht terug aan een tijd waarin hij een goede kok was…

Heb je $87 voor me?

… hij besloot zevenentachtig dollar (omgerekend 78 euro) te lenen, wat kip te frituren op basis van zijn recept en deze deur aan deur te verkopen.

  • 88 jaar: miljardair

Dit verhaal laat weer eens zien dat je nooit te oud bent om te ondernemen en dat je altijd een stukje geschiedenis in je draagt die in de toekomst goed van pas kan komen. Colonel Sanders is vandaag de dag nog steeds de mascotte van de KFC en is op iedere Chicken Bucket te zien!

Gefrituurde kip, wat een goed idee! Take all my money, enjoy goodlife!

Ontdek meer lekker eten nieuws op lifestyle mannen blog mensgoodlife.