pastagerechten-volgens-traditioneel-italiaans-receptuur
pastagerechten-volgens-traditioneel-italiaans-receptuur

Pastagerechten volgens traditioneel Italiaans receptuur

Italiaans eten is voor veel onder ons toch wel favoriet. Een heerlijke pasta kan je zelfs doen denken aan zonvakantie in het mooie Italië. Veel Italiaanse pastasauzen gebruiken tomaat als basis. Varieer vooral met diverse ingrediënten. Er zijn bijvoorbeeld Italiaanse pastagerechten met ricotta, carbonara en pestosaus. De lekkerste lichten wij hieronder voor je toe. Smullen maar!

Eet op the Italian way deze koude dagen, enjoy goodlife!

Pasta bolognese gerecht

Bolognese pastagerechten zijn de bekendste Italiaanse recepten. Wat heb je precies nodig om dit gerecht te kunnen maken? Natuurlijk mag hierbij een goede pasta niet ontbreken, bijvoorbeeld de smaakvolle en kwalitatieve italiaanse pasta van La Molisana. Fruit een ui en knoflook, en bak het gehakt. Snij vervolgens een paprika, voeg gezeefde tomaten en tomatenpuree toe. Tip: voeg Italiaanse kruiden toe om het nog meer een echt Italiaans gerecht te laten smaken. En niet te vergeten garneer met parmezaanse kaas. Sluit eventueel af met een handje rucola.

Pastagerecht carbonara

Voor een romige pasta carbonara heb je maar weinig ingrediënten nodig: spaghetti, 2 middelgrote eieren, parmezaanse kaas, een teentje knoflook, en garneer wederom met een handje rucola en peterselie.

Gnocchi met kip pastagerecht

Gnocchi is een Italiaans pastagerecht dat gemaakt wordt van aardappel en meel. Je kunt een gnocci recept snel en eenvoudig zelf samenstellen met de volgende ingrediënten: zongedroogde tomaat, kookroom, paprika, champignon, kip, courgette, ui en parmezaan. Eigenlijk kun je al je kliekjes van groenten in dit recept verwerken aan het einde van de week.

Wil je meer lezen over eten en recepten? Lees dan verder op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife!