review-over-de-hellofresh-maaltijdbox
review-over-de-hellofresh-maaltijdbox

Review over de HelloFresh Maaltijdbox

Lees onze review over de HelloFresh maaltijdbox en geniet van de lekkerste gerechten speciaal voor jou wekelijks geselecteerd. Zo bereid je zelfgemaakte wraps met makreel, groentelasagne en Japanse noedelsoep met zalmfilet. Elke week een feest op tafel!

Review over de HelloFresh Maaltijdbox

Het HelloFresh avontuur begon nadat we op straat werden aangesproken door een enthousiaste HelloFresh’er. De salesman vertelde vrolijk zijn verhaal, duwde een flesje olijfolie in mijn handen en zei: “Probeer het eens”. Zo gezegd, zo gedaan.

Voordat de pret begon…

Toen ik thuis kwam en mijn mail checkte, zag ik dat ik zelf kon bepalen wanneer mijn bestelling zou aankomen. Dat is wel fijn als je niet altijd thuis bent. Ik koos voor een levering na 18 uur, waarna de box tegen 23 uur aankwam. Zucht, dat was natuurlijk niet handig. Hoewel er een speling van 2,5 tot 3 uur was, had ik niet verwacht dat ik het pakketje zo laat zou krijgen. Mijn advies is dan ook, als je HelloFresh wilt proberen, wees dan in de middag thuis zodat je de maaltijdbox op tijd ontvangt.

Unboxing the HelloFresh Maaltijdbox

Toen we de box opende waren we positief verrast. Er zaten allemaal verse lekkere ingrediënten in, gestyled in een HelloFresh jasje. Het gaf mij een gezond en biologisch gevoel, net of het uitsluitend streekproducten waren. Of dit ook echt zo is, is de vraag maar het zag er zeer professioneel en vers uit. De zak spinazie was ook relatief zwaar. Je hebt echt het gevoel dat je een hoogwaardig “product” in handen hebt.

Koken met HelloFresh recepten

Toen we eenmaal startte met koken, begonnen we met de wraps met makreel. Deze waren eenvoudig te bereiden in nog geen half uur. De sla die we hiervoor gebruikte smaakte erg lekker en de zelfgemaakte saus deed het ook goed. Zelf zou ik niet snel komen op het idee om een wrap met makreel te maken. Maar geloof me, dit is een aanrader! De dag erop maakte we romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie. Zelf ben ik geen lasagne fan maar mijn vriendin is er dol op. We gingen samen aan de slag en na ongeveer 45 minuten stond er een lekker gerecht op tafel. Let wel, je moet eerst de aubergines in de oven doen, ondertussen de vulling en saus maken en ondertussen de ovenschaal klaar maken voor de lasagne zelf. Resultaat: Een heerlijke lasagne waar we gek op waren. We sloten deze HelloFresh week af met wijzuurkool stampot met kip-merguezworstjes en appel. Wederom een gerecht waar ik niet snel op zou komen. De worstjes waren heerlijk en de aardappelen erg goed, ze waren zo vers dat het zand er nog op zat. Hoewel de zuurkool zelf niet echt bijzonder was, maakte de worstjes veel goed.

HelloFresh Part II

Deze week ontvangen we opnieuw een HelloFresh maaltijdbox, waarbij we o.a. Japanse noedelsoep met zalm, brocolisalade en orzo zullen bereiden. We zijn erg benieuwd. Wel is het zo dat als je HelloFresh wilt proberen je dus twee keer een bestelling moet plaatsen. Of dit wel echt “proberen” betekent, is maar de vraag. Wel heb ik nu een beter beeld van het concept. Hiernaast worden je bestellingen ook nog eens automatisch per week voor je ingepland. Ofwel je maakt gebruik van een soort abonnement, let hier dus goed op als je hier geen zin in hebt door op tijd de maaltijdbox te pauzeren.

HelloFresh conclusie

Kortom, een smakelijke week waarbij het leuk was om HelloFresh eens te proberen. Of het echt een blijvertje is? We zullen het de komende week zien en wie weet houden we hem erin. Persoonlijk zou ik het fijner vinden als ik flexibeler mijn abonnement kan in- en uitschakelen. Zodat ik zelf bepaal wanneer mijn bestelling bezorgd wordt, zonder te hoeven pauzeren. Smakelijk eten!

Lees meer over HelloFresh en voedingsnieuws op mannen blog mensgoodlife.