in-2023-meer-vegan-eten-wij-helpen-je-met-tips
in-2023-meer-vegan-eten-wij-helpen-je-met-tips

Tips om in 2023 meer vegan voedsel te eten

Het eten van vlees of vis is voor veel Nederlanders dagelijkse kost. Toch besluiten steeds meer mensen om vegetariër te worden. Bij vegetarisme eet je geen vlees. Sommige eten ook geen dierlijk stremsel, bijvoorbeeld gelatine in snoep en pudding. Veganisme gaat nog een stapje verder en houdt in dat je helemaal geen dierlijke producten neemt. Bijvoorbeeld zuivel of eieren.

De voordelen

Het eten van vegan voedsel heeft veel voordelen. Allereerst is het goed voor de dieren. Het eten van bijvoorbeeld eieren, melk en kaas brengen namelijk dierenleed met zich mee. Koeien en kippen worden opgesloten en uitgeleefd totdat ze geen melk of eieren meer produceren. De vee-industrie is overigens ook ontzettend vervuilend voor het milieu en dus een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. Ten slotte, is plantaardig eten goed voor je gezondheid. Het is niet voor niets dat daarom steeds meer topsporters een vegan dieet volgen.

Vegan voor beginners

Allereerst is het belangrijk dat je doet wat voor jou goed voelt. Vind je het lastig om in een keer over te stappen naar veganisme? Begin dan met het maken van minimaal 1 vegan maaltijd per dag. Bijvoorbeeld de lunch. Of gebruik plantaardige alternatieven, bijvoorbeeld sojamelk of amandelmelk. Je kunt er ook voor kiezen om een paar dagen per week volledig veganistisch te eten. Leg de lat vooral niet te hoog en stel haalbare doelen. Deel deze doelen ook met je vrienden en familie, zodat je een stok achter de deur hebt en ze je er regelmatig aan kunnen herinneren. Bovendien kunnen ze dan ook rekening met je houden.

Ieder goed begin is het halve werk!

Wees lief voor jezelf

Maak je per ongeluk een fout? Of heb je een cheat day? Ben niet te streng voor jezelf. Je bent goed bezig en van fouten leer je. Vergeet jezelf ook niet te verwennen. Bijvoorbeeld door een keer naar een vegan restaurant te gaan, eten te bestellen of een vegan tussendoortje af te halen.

Vegan smullen bij Shell

Wil je meer lezen over lekker eten en drinken? Lees dan verder op lifestyle nieuws platform voor mannen mensgoodlife.