tips-om-je-fit-en-energiek-te-voelen
Flinndal

Tips om je fit en energiek te voelen

Je kent het vast wel.. Alles gaat wat moeizamer en je bent niet vooruit te branden. Het liefst blijf jij heel de dag in je pyjama op de bank hangen, of nog beter in bed. Maar dan ben je niet fit en energiek. Waar komt dit gevoel vandaan? Een moe gevoel kan natuurlijk erg veel verschillende oorzaken hebben. Je kan bijvoorbeeld erg veel stress hebben of gewoonweg onjuiste voeding binnenkrijgen.

Gelukkig kunnen we door een paar kleine aanpassingen vaak toch een grote stap maken en voel jij je binnen de kortste keren weer fit!

Tips om je fit en energiek te voelen:

#1 Bewegen is gezond

Dat bewegen gezond is, weten we natuurlijk allemaal. Het is niet alleen gezond voor je lichaam, maar vooral ook voor je geest. Dit komt omdat er tijdens het bewegen endorfine vrijkomt, wat zorgt voor een gelukkig en energiek gevoel.

Maak lekker je hoofd leeg door een fijne fietstocht of een wandeling door het bos. Zo zit jij binnen no time lekker in je vel en kan je beter omgaan met tegenslagen en stress.

#2 Goede voeding is de sleutel tot succes

Je hebt vast wel eens gemerkt dat je minder energie hebt, wanneer je ongezond gegeten hebt. Voeding is erg belangrijk voor het op orde krijgen van een gebalanceerd energieniveau. Een aantal voedingsstoffen zijn hierbij essentieel.

#3 Vitamine B complex

Vitamine B zijn enorm belangrijk. Deze houden namelijk je lichaam gezond. Helaas kan een tekort daardoor al snel je gezondheid verstoren en zal jij je sneller vermoeid voelen. Dit komt omdat vitamine B6 met name erg belangrijk zijn voor een goede balans in je spieren en het tegengaan van vermoeidheid. Zo zorgen met name vitamine B11 en B12 voor een fit gevoel.

Vitamine B vind je in zowel dierlijke als plantaardige producten als bananen, spinazie, broccoli en noten. Om ervoor te zorgen dat je voldoende van deze vitamines binnenkrijgt raden we vitamine B complex van Flinndal.nl aan.

#4 Magnesium

Magnesium vind je vooral in graanproducten zoals brood, sojabonen en groene groente. Ze helpen met het ondersteunen van de enzymen in je lichaam. Hierdoor ondersteun je dus snel je gemoedstoestand en je energieniveau. Healthy!

#5 Zink

Ben jij op zoek naar een middel tegen stress? Dan kan zink vaak goed helpen. Zink zit vooral in veel vleeswaren en in noten, kaas, schelpdieren en brood. Het echte comfort-food dus!

#6 Valeriaan, citroenmelisse en Rhodiola

Ook de natuurlijke stoffen valeriaan, citroenmelisse en rhodiola helpen je rustig te blijven bij gevoelens van irritatie en om te gaan met de stress van een drukke leefstijl. Bovendien is het erg goed voor je bloedcirculatie.

Kortom genoeg tips om je weer fit en energiek te voelen. Enjoy goodlife!

Fit en energiek voelen met deze video

Wil jij meer gezond nieuws voor mannen lezen? Volg dan lifestyle platform mensgoodlife.