meer-dim-sum-eten
hongee

Waarom je meer Dim Sum moet eten

Als echte liefhebbers van de Chinese keuken gaan wij je vertellen waarom je meer Dim Sum moet eten, thuis en in restaurants!

Waarom je meer Dim Sum moet eten

Als iets lekker is en enorm gevarieerd, dan is het wel Dim Sum. Al jaren schuiven wij met regelmaat aan in een Dim Sum restaurant. We slaan de verschillende menukaarten open en zijn altijd lang bezig met het maken van een keuze. Niet omdat er niks lekkers op staat, juist enorm veel! En dat maakt het kiezen zo lastig, we willen het namelijk wel allemaal op kunnen. Twijfel, twijfel.. met een achttal gerechten heb je met twee man niets te klagen. Maar wat voor soorten zijn er nou eigenlijk? En waar vul je de tafel mee?

Welke soorten zijn er?

De variatie is enorm, er zijn wel duizenden verschillende gerechten. Eigenlijk is het een soort Kantonese versie van tapas. Je kunt kiezen uit gestoomde deeghapjes (dumplings), gestoomde broodjes, gevulde rijstvellen, rijst pakketjes, allerlei soorten gevulde rollen, gefrituurde gerechten een hele delegatie aan toetjes.. en dat nog allemaal gecombineerd met vlees, vis of vegetarisch. Ook de fameuze Peking Eend passeert in meerdere variaties de revue. Je ziet het eigenlijk bovenaan op de foto al wel. Begrijp je nu dat kiezen lastig is?

Overigens, hoe lekker het ook allemaal is, een Dim Sum maaltijd staat wel voor gezelligheid en in gezelschap veel verschillende gerechten proeven. Je deelt dus continue met je gasten en maakt er zo een topmaaltijd van. Smaken verschillen, maar met deze hapjes is er voor iedereen wat. Ook de samenstelling maakt het een extra feest. Er zijn veel verschillende kleuren door de vele ingrediënten en ook de textuur van het eten is erg divers. Al klaar om op een culinaire ontdekkingsreis te gaan?

Om je nog wat lekkerder te maken:
Dim-Sum-Nederland

Lekker voor thuis

Moet je perse naar het restaurant om deze heerlijke gerechten te eten? Zeker niet! Wij shoppen graag in de toko, bijvoorbeeld Amazing Oriental om onze eigen favoriete hapjes binnen te halen. Ook in deze supermarkten is het aanbod enorm. Het is leuk om steeds weer nieuwe gerechten uit te proberen. Kies je voor de gerechten van The Dim Sum Company, dan weet je zeker dat het een geslaagd etentje wordt. Deze liggen in de schappen bij de Toko en zijn te herkennen aan het groene logo.
the-dim-sum-company

Dit bedrijf heeft  zich gespecialiseerd in Dim Sum en met meerdere generaties in het bedrijf ben je gegarandeerd van kwaliteit en een smaakvolle beleving. Hun missie? Dit culinaire wonder aan de keukentafel krijgen en niet alleen maar in restaurants! Overigens, maken ze hun eten volledig zonder E621. Geen overbodige smaakversterkers dus, puur de echte smaak!