Wat moet je doen voor een gezondere levensstijl?
Wat moet je doen voor een gezondere levensstijl?

Wat moet je doen voor een gezondere levensstijl?

Begin nu met een gezondere levensstijl: ‘Ik begin maandag’ is wat je de meeste mensen hoort zeggen als ze willen beginnen met sporten. Dit kan zijn om gewicht te verliezen, maar spiermassa opbouwen kan natuurlijk ook een reden zijn hiervoor. Buiten het zeggen dat je gaat sporten, komt er veel meer bij kijken. Je moet er tijd voor vrijmaken uiteraard. Maar tijdens het sporten moet je ook genoeg water drinken om gehydrateerd te blijven. Dan komt er ook nog eens voeding bij kijken, om ervoor te zorgen dat je afvalt of juist aankomt. Er lijkt bijna geen beginnen aan… Daarom helpen wij jou hoe jij kunt beginnen met je gezondere toekomst.

Naar de sportschool gaan

Als eerste is het handig om een sportabonnement te nemen op een lokale sportschool, zodat je ook kunt sporten uiteraard. Daarbij is het nuttig om voor jezelf vaste dagen te zetten dat je gaat. Dan kan je het ook niet uitstellen door te zeggen ‘ik ga morgen wel’. Zorg er ook dus voor dat je een bidon meeneemt vol met water, om gehydrateerd te blijven tijdens het sporten.

Voldoende rust nemen

Rust nemen is cruciaal. Zowel voor je mind als body. Door voldoende rust, houden we onze focus en motivatie en verbetert onze creativiteit en productiviteit. Je emoties zijn meer in balans, je lichaam voelt zich fit. Wie wilt dat nou niet? En het hoeft niet moeilijk te zijn. Naast een gezond en regelmatig slaapritme, helpt het om overdag ook zo nu en dan eens een momentje voor jezelf te pakken. Moet je dan maar in je bed gaan liggen? Nee! Crash lekker op de bank om een serie te kijken, of waan jezelf op vakantie met een relax-momentje in een fijne hangmat. Dat is nog leuk ook. Enjoy!

Doelen stellen

Daarna is het handig om doelen voor jezelf te stellen. Anders sport je voor je gevoel naar verloop van tijd alleen maar doelloos. Je kunt bijvoorbeeld voor jezelf zeggen dat je over vijf maanden tien kilo kwijt wil, of dat je over een jaar twee minuten planken kan volhouden. Hierdoor heb je voor jezelf een doel om naartoe te werken en ben je gemotiveerder om dit daadwerkelijk te bereiken. Als je eenmaal je gestelde doel bereikt hebt, kan je weer een realistisch volgend doel stellen, om jezelf zo constant uit te dagen om verder te gaan.

Voeding is belangrijk

Je kunt natuurlijk goed bezig zijn met sporten, maar als jij niet voldoende gezonde voeding binnen krijgt, kan het lastiger zijn om je doelen te bereiken. Het zal daardoor ook langer duren voordat je je doel bereikt. Probeer dus veel groentes te eten bij het avond eten. Daarnaast moet je proberen minder koolhydraten binnen te krijgen, want de meeste mensen consumeren hier teveel van. Voorbeelden van koolhydraatrijke voeding is brood, aardappels, pasta en rijst. Dit mag je zeker nog wel eten, maar zorg ervoor dat je dit met mate binnen krijgt. Daarnaast is het handig dat je de ongezonde spullen in huis vervangt voor gezonde alternatieven. Pak bijvoorbeeld in plaats van een zak chips een schaaltje fruit. Frisdrank is daarbij niet gezond, want hier zitten veel suikers in. Water is het beste voor je om te drinken, water houdt je tenslotte het beste gehydrateerd. Zorg er dus ook voor dat je genoeg water binnen krijgt op een dag. De minimale waterinname per dag is rond de 1,5 tot 2 liter.

Essentiële artikelen

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die bezig zijn met gezonder leven. Voornamelijk de gezonde voeding wordt voor de massa steeds belangrijker. Groentes zijn daarbij essentieel bij bijvoorbeeld het diner. Zoals verse broccoli, bloemkool of paprika, maar deze moet je natuurlijk wel bereiden. Daarbij heb je een mes en een snijplank nodig om deze te snijden. Snijplanken bedrukken is dan een erg leuk idee. Bijvoorbeeld met een leuke tekst of een logo van jouw onderneming. Op deze manier promoot je niet alleen je onderneming, maar spoor je je relaties ook aan om gezonder te gaan eten.

Relatiegeschenken

Als je naar je lokale sportschool gaat, ga je op de fiets of met de auto, om vervolgens lekker te gaan sporten. Dan is het natuurlijk leuk voor je relaties om ook sleutelhangers met opdruk te geven, bijpassend aan de snijplank. Leuk voor aan de sleutelbos! Ook is het een idee om een bidon een opdruk te geven, omdat je deze natuurlijk meeneemt naar de sportschool om gehydrateerd te blijven. Met een pakkende tekst of het logo van jouw onderneming heb jij het perfecte relatiegeschenk voor jouw bedrijf.

Tips voor een gezondere levensstijl

Ontdek meer tips voor een gezonde levensstijl op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.