zo-gebruik-je-appels-als-voedingsmiddel-voor-je-huid
zo-gebruik-je-appels-als-voedingsmiddel-voor-je-huid

Zo gebruik je appels als voedingsmiddel voor je huid

Appels zijn niet alleen super lekker, ze zijn ook nog eens erg gezond. Een appel bevat ongeveer 50 tot 80 calorieën en geen vet of natrium. Daarnaast is een appel een bron van gezonde voedingsstoffen. Er zitten namelijk verschillende antioxidanten in, waaronder vitamine B en vitamine C. Deze vitamines bevinden zich vooral in de schil. Was daarom je appel goed en eet het schil ook op. Een ideaal tussendoortje dus. Veel mensen weten eigenlijk niet dat het eten van een appel ook nog een positief effect kan hebben op je huid. Gelukkig voor ons is Marlene Appels hierin gespecialiseerd. De appels van Marlene zijn met zonovergoten doordat deze groeien in de Alpen van Zuid-Tirol. Nog even over die voordelen voor de huid.. een appel bevat namelijk collageen. Collageen is een eiwit in je lichaam dat zorgt voor stevigheid. Daarnaast zorgt elastine, een bindweefsel, voor de veerkracht van de huid. Dit alles gaat veroudering van de huid tegen en met een ‘appelmasker’ (pectine) maak je de ervaring compleet.

Neem een appeltje van Marlene voor de dorst, enjoy Goodlife!

Vocht

Een mens moet ongeveer 1,5 tot 2 liter vocht drinken op een dag. Onderzoekers zeggen dat het drinken van water ons lichaam reinigt en dat ook goed is voor onze nieren. Maar let ook op dat je niet te veel water drinkt, dat kan namelijk weer averechts werken. Als je eens een dag bijhoudt hoeveel vocht je je eigen toedient, wordt het al gauw duidelijk dat het toch best lastig kan zijn om genoeg water te drinken. Veel mensen vergeten echter vaak ook dat er in allerlei andere producten die zij eten of drinken ook vocht zit. Bijvoorbeeld in een appel! Appels bestaan grotendeels uit water, wat er ook voor zorgt dat je huid goed gehydrateerd blijft. Ook speelt het ‘wegdrinken’ van afvalstoffen een rol in het verbeteren van de huid.

Combineren

Nu kunnen wij ons voorstellen dat je niet iedere dag zin hebt in een appel. Maar je kunt het eten van een appel wel goed combineren met ander soort eten. Snij bijvoorbeeld ’s ochtends een appel in stukjes en voeg deze toe aan je kwark of yoghurt. Je zult het misschien niet zo snel geloven maar zelfs appels dippen in donkere chocolade kan erg gezond zijn. The best of both worlds!

Maskertje

Met een appel pectine kun je zelfs een masker maken dat een goed effect heeft op je huid. Maar hoe maak je dit? Het is heel eenvoudig! Rasp een appel in een bakje en doe er een theelepeltje honing bij. Roer dit mengsel goed door elkaar en smeer het op je gezicht. Laat het ongeveer een kwartiertje tot twintig minuten intrekken, en spoel het hierna af. Je zult merken dat je huid weer glanst!

Wil jij meer lezen over gezondheid en lichaam? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.