met-dit-kapsel-scoren-ek-spelers-de-meeste-goals
met-dit-kapsel-scoren-ek-spelers-de-meeste-goals

Met dit kapsel scoren EK-spelers de meeste goals

Vreemde kleuren, rare kapsels of opgeschoren haar, voetballers besteden altijd veel aandacht aan hun haardracht. Ook tijdens het Europees Kampioenschap voetbal van 2021 zagen we veel fris geknipte spelers en we analyseerden de overeenkomst tussen de kapsels en de gescoorde doelpunten. Kelbet.nl analyseerde de doelpuntenmakers van het EK tot de finale en we hebben gekeken naar snit, haarkleur en haartype.

We zien dat de ‘undercut’ populair is bij spelers, waarbij het haar voor een deel is opgeschoren. Twintig doelpunten werden gemaakt met dit kapsel door spelers als Lorenzo Insigne. Daarnaast zagen we spelers als Karim Benzema dertien doelpunten scoren met een ‘buzzcut’, het haar is dan gemillimeterd. Een kort geknipt kapsel, zoals dat van Kevin de Bruyne, geeft de beste kans op veel doelpunten; 81 goals werden gescoord door spelers met een kort koppie. Spelers met halflang haar, bijvoorbeeld Luka Modric, maken ook een goede kans voor het doel. Vier scorende spelers met een ‘matje’ waren samen goed voor elf doelpunten. Kale spelers maken de minste kans om te scoren, zij konden slechts vier goals bijschrijven.

Snelle kapsel als een voetballer

Voor een plek in de lijst met topscorers kun je beste steil haar hebben. Van alle doelpunten telden we er 90 die gemaakt zijn door spelers met dit haartype en 19 door spelers met krullend haar. Je kunt maar beter geen golvend haar hebben, deze groep scoorde maar vijf goals.

Bruin haar scoorde het beste dit EK, met 74 doelpunten. Zwart haar volgde daarop met 28 goals en blonde spelers maakten er 19. Kevin de Bruyne scoorde als enige roodharige doelpuntenmaker.

Scoor nu met jouw snelle kapsel alsof je een prof voetballer bent, enjoy goodlife!

Ontdek meer toffe haarstijlen op lifestyle platform mensgoodlife.