5-tips-tegen-stress-bij-een-kinderwens
5-tips-tegen-stress-bij-een-kinderwens

5 tips tegen stress bij een kinderwens

Kinderen krijgen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom helpen we je er graag een handje bij met de 5 tips tegen stress bij een kinderwens. Geschreven door niemand minder dan fertiliteitsarts Elke Struiwig. Een dame met een missie: het optimaal mogelijk maken van het kinderwenstraject.

Tips bij een kinderwens:

Speciaal voor mannen (en ook voor vrouwen) zoals jij delen we eerst de volgende tips bij een kinderwens. Hierna vertellen we je ook iets meer over het kinderwenstraject en hoe jij je kunt aanmelden voor een besloten Facebook groep met lotgenoten.

#1 Accepteer dat het tijd kost

Accepteer dat het door natuurlijke selectie een tijd kan duren voordat je zwanger wordt en dat het niet de fout van jou of jouw partner is.

#2 Doe leuke dingen

Doe activiteiten, die jou energie geven en wees lief tegen jezelf.

#3 Focus op jouw cirkel van invloed

Focus je op aspecten in het leven waar je wel invloed op hebt.

#4 Geloof niet alles wat je hoort

Laat je niet gek maken door alle informatie, die je op het internet kunt vinden of door het alternatieve circuit.

#5 Blijf veel oefenen

Indien je meerdere keren gemeenschap hebt gedurende de vruchtbare periode en een gezonde leefstijl hebt, kan je niet op een andere manier jouw zwangerschapskansen vergroten.

Vruchtbaar door kinderwenstraject

Mijn naam is Elke Struiwig en ik ben arts, werkzaam op een fertiliteitsafdeling. Ik zie dat veel koppels stress ervaren tijdens het kinderwenstraject en niet altijd weten hoe ze met deze stress kunnen omgaan. Daarom heb ik de facebook community “vruchtbaar door het kinderwens-traject” opgezet.

Klik en ga naar deze Facebook community

Stel je mindset bij

Uit onderzoek is gebleken dat mensen, met een onvervulde kinderwens, net zoveel stress ervaren als mensen, die gediagnosticeerd zijn met kanker. Deze hoge mate van stress kan ervoor zorgen dat koppels elkaar uit het oog verliezen tijdens het fertiliteitstraject, terwijl samen een kinderwens hebben het TOP-punt van de liefde is.

De stress, die mensen ervaren, hangt voornamelijk samen met de onzekerheid over de toekomst. Daarbij zijn we gewend dat je alles in het leven kunt bereiken, als je er maar hard genoeg je best voor doet. Echter werkt de natuur niet op deze manier.

Het is dus heel normaal dat als je gemeenschap hebt tijdens de vruchtbare periode, dit niet altijd tot een zwangerschap zal leiden. Om deze reden is het belangrijk dat als een zwangerschap voor lange tijd uitblijft, je een goede mindset hebt en je niet onzeker wordt. Met deze facebook community wil ik inspelen op deze problematiek. Daarbij geloof ik dat mensen met dezelfde problematiek elkaar goed kunnen ondersteunen. Ze kunnen elkaar inzichten geven, aanmoedigen, maar ook successen met elkaar vieren.

Wat ik met jou wil bereiken:

  • Dat jij trots bent op jezelf;
  • Dat jij later goed terugkijkt op het kinderwens traject;
  • Dat je geluk en plezier ervaart tijdens het kinderwenstraject;
  • Dat de relatie met je partner super sterk is en blijft.

Heel veel plezier met kinderen krijgen en als je een duwtje in de rug nodig hebt, meld je dan aan voor het kinderwenstraject. Enjoy goodlife!

Lees ook onze tips voor je een babymoon gaat boeken en meer gezondheid nieuws op lifestyle blog mensgoodlife.