Het beste scheermesje voor een gladde look

In de IJstijd geloofde men dat een gladde mannelijke kaak in verband stond met reinheid. Een baard kon immers ook bevriezen, wat op zijn beurt weer pijnlijke vrieswonden veroorzaakte. Vroeger plukten de mannen daarom één voor één iedere baardhaar eruit. Je kunt je voorstellen dat dit natuurlijk ontzettend pijnlijk is. Daarnaast duurde het ook nog eens erg lang voordat je éindelijk die gladde kaaklijn bereikt had. Daarom stapte men rond 30.000 v.Chr. over op het weg schrapen van de baard met haaientanden en geslepen vuurstenen. Dit kan ook wel gezien worden als het eerste échte smeermesje. Tegenwoordig kunnen we gelukkig gebruik maken van een breed assortiment aan moderne scheermesjes en scheerapparaten. Er zijn zowel elektrische- als niet elektrische scheermessen op de markt.

Het niet-elektrische scheermesje

Niet-elektrische scheermesjes hebben veel voordelen. Allereerst is het natuurlijk handig dat je ze niet van te voren hoeft op te laden. Ze zijn handig in gebruik en je kunt genieten van een langdurig, glad scheerresultaat. In tegenstelling tot elektrische scheerapparaten wordt de huid namelijk veel gladder van een (wegwerp) scheermesje.

Maar scheren, hoe moet dat eigenlijk?

Allereerst maak je je gezicht goed schoon. Tip: Je kunt ook van te voren een warme douche nemen. Hierdoor wordt je huid soepel en je gezichtsharen zachter. Maak je gezicht nat en smeer je huid in met een scheerproduct, bijvoorbeeld scheerschuim of scheergel. Probeer vooral uit wat voor jou het beste werkt. Belangrijk is dat je altijd scheert met een scherp scheermesje. Als je een bot mesje gebruikt, is de kans groot op wondjes en/of rode bultjes. Trek je gezicht strak en laat het scheermesje soepel over de huid glijden. Spoel tussendoor het scheren het mesje regelmatig af met lauw water. Tip: scheer je huid twee keer! Waarvan de eerste keer met de haarrichting mee, en de tweede keer tegen de haarrichting in. Op deze manier krijg je echt alle haartjes weg. Vergeet ook niet je huid goed af te spoelen naderhand.

Scheermesjes vergelijken

De Fusion scheermesjes geven de meest comfortabele scheerbeurt met het beste scheerresultaat. Op scheervergelijker.nl kun je eenvoudig en snel alle prijzen van deze scheermesjes met elkaar vergelijken. De online aanbiedingen van alle Fusion soorten worden hier gesorteerd op prijs per mesje, bijvoorbeeld van de Gillette Fusion. Op deze manier kun je mooi geld besparen.

Lekker gladde en gereinigde huid, net zoals in de IJstijd. Je doet het met het scheermesje dat bij jou past. Enjoy goodlife!

Wil je meer lezen over aftershave en baarden? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.