scheren-doe-je-zo
scheren-doe-je-zo

Scheren doe je zo

Veel mannen hebben last van een geïrriteerde huid na het scheren. Vaak wordt gedacht dat dit veroorzaakt wordt door een gevoelige huid, maar meestal is de manier van scheren de oorzaak voor huidirritaties. Het goede nieuws is dus: een geïrriteerde huid na het scheren kan voorkomen worden! Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan vooral verder.

De voorbereiding

Een goede scheerbeurt begint bij een goed scherp scheermesje en een goede badkamer spiegel waarin je goed kan zien wat je aan het doen bent. Daarnaast is het het verstandigst om je in de ochtend te scheren. Na een drukke dag heeft je huid immers al het een en ander te verwerken gehad, waardoor hij sneller geïrriteerd raakt. Neem bij voorkeur eerst een douche voordat je je gaat scheren. Door de warmte gaan je poriën namelijk openstaan waardoor je dichter op de huid kunt scheren. Ook worden je baardharen door de douchebeurt zachter wat het scheren vergemakkelijkt.

Meescheren en tegenscheren

Net als een goede badkamerspiegel en een scherp scheermesje, is stevig scheerschuim ook erg belangrijk voor een goede scheerbeurt. Het scheerschuim maakt de haren zacht, en vermindert de kans op irritaties. Breng het schuim aan op de huid en scheer de eerste keer met de haargroeirichting mee, dit wordt ook wel meescheren genoemd. Breng vervolgens opnieuw scheerschuim aan en scheer nu diagonaal tegen de haargroeirichting in. Zo krijg je een egaal glad resultaat.

Goed spoelen

Om irritaties te voorkomen is het erg belangrijk dat je tijdens het scheren je scheermesje regelmatig uitspoelt. Op deze manier glijdt het scheermesje beter over de huid en kunnen veel snijwondjes voorkomen worden. Heb je vaak last van ingegroeide baardhaartjes en kleine ontstekingen in je huid? Probeer dan eens om zo’n twee keer per week te scrubben. Door te scrubben worden huidschilfers verwijderd en krijgen baardhaartjes minder snel de kans om in te groeien. Ook gaat een goed gereinigde huid minder snel ontsteken. Om je huid soepel te houden na het scheren kan je ervoor kiezen een aftershave balsem aan te brengen. Door de balsem goed in te huid te masseren bevorder je de doorbloeding waardoor je er direct een stuk frisser en gezonder uitziet!

Ga voor scheermesje glad of stoere baard, enjoy goodlife!

Ontdek meer scheertips voor mannen op lifestyle mannen blog mensgoodlife.