krijg-je-echt-meer-zin-in-seks-van-oesters
Pixabay

Krijg je echt meer zin in seks van oesters?

Wil je geen erectiepillen slikken? Veel mannen kennen de mogelijke gevaren en zoeken naar alternatieven. Zo vraagt men zich bijvoorbeeld af of het eten van oesters helpt.

Krijg je meer zin in seks door oesters te eten? Het antwoord is JA, het kan helpen. Echter zul je in dit artikel ook ontdekken dat oesters geen wonderen verrichten, maar wel een bijdrage leveren wanneer je de seksdrift wilt verbeteren. Het is dus zeker geen fabeltje dat oesters iets met jouw seksdrift kunnen doen. Dit geldt echter ook voor andere soorten voeding en eventuele lichaamsbeweging. Wanneer je kiest voor een gezonde levensstijl, levert dit een positieve bijdrage aan jouw gezondheid en daarmee automatisch ook aan jouw seksleven.

Krijg je echt meer zin in seks van oesters?

Seks en oesters

Seks is gezond. De vraag is: hoe krijgen we er zin in? Er zijn verschillende hormonen die hier verantwoordelijk voor zijn, een belangrijk hormoon daarvan is testosteron. Oesters zitten vol met zink, een mineraal dat de aanmaak van testosteron bevordert, waardoor oesters een positieve invloed op de seksdrift hebben.

Wereldrecordhoudster oesters eten

LA Times heeft ooit gevraagd aan de wereldrecordhoudster “oesters eten” of het haar seksdrift bevorderde. Zij gaf aan er absoluut niets van te merken wanneer het om extra seksdrift ging, ook niet nadat zij 46 dozijn in 10 minuten at.

Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft dit: er is nooit aangetoond dat oesters een lustopwekkend effect hebben. Toch kan oesters eten een manier zijn om het zink-gehalte te verhogen, waardoor extra testosteron wordt aangemaakt en de seksdrift toeneemt. Dit hoeft echter niet met oesters te gebeuren, hier kan ook andere voeding voor worden ingezet. Ook doet het weinig als andere hormonen als dopamine onvoldoende worden aangemaakt. Testosteron is slechts één van de hormonen die de seksdrift die wij als mensen ervaren beïnvloeden.

oestes eten
Foto: Pixabay

Wat werkt dan wel?

“Wanneer het om lust gaat, zijn er tal van factoren van invloed. Naast het eten dat wij eten, is er een mate van genetische aanleg en zijn er andere factoren die een rol spelen. Dit is een combinatie van lichamelijke en geestelijke factoren. Door het hier met een arts en eventuele seksuoloog over te hebben, kun je achterhalen hoe deze lust bevorderd kan worden.

Wanneer lust het probleem lijkt te zijn, zal een arts je vaak al snel doorverwijzen naar een seksuoloog. Vooral wanneer er lichamelijke oorzaken zijn kan een arts je namelijk verder helpen. In sommige gevallen kan er medicatie worden aanbevolen, in andere gevallen kan er psychisch een bepaalde blokkade zijn. Met relatietherapie of door het bij jezelf te zoeken, kan hier uiteindelijk een oplossing voor worden gezocht.

Let wel, je probleem kan maar tot op zekere hoogte door de methodes van een arts of seksuoloog beïnvloed worden. Zelfs als je een erectiemiddel slikt, kan er bijvoorbeeld niets gebeuren zolang er geen seksuele prikkels zijn. Een seksuoloog zal de bal dan ook vaak bij jou neerleggen en vooral tools en trucjes leren waarmee je de lust kunt bevorderen. Vergeet het dus dat oesters hierin een noemenswaardig verschil kunnen maken, hier komt meer bij kijken.” Aldus seksuoloog drs. Chris Coster van gezondheidsplatform erectieexpert.nl.

lekkere-oesters-eten
Foto: Pixabay

Ontdek meer seks feiten en fabels voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife.