je-administratie-bijhouden-met-een-gratis-online-boekhoudprogramma
je-administratie-bijhouden-met-een-gratis-online-boekhoudprogramma

Je administratie bijhouden met een gratis online boekhoudprogramma

Administratie is bij de meeste mensen niet de meest favoriete taak van de to do list. Desondanks is het wettelijk verplicht dat je als zzp’er je administratie goed bijhoudt. Je zult immers je belastingaangifte moeten doen op basis van je administratie. De belastingdienst moet op basis hiervan snel en goed kunnen controleren of alles klopt. Kunnen zij dit niet, dan gaan ze zelf je omzet en winst vaststellen en de bijbehorende verschuldigde belasting berekenen. Denk je dat de uitkomst hiervan niet klopt, dan moet je tegenbewijs kunnen leveren. Los van het feit dat het verplicht is, kan een goed bijgehouden administratie je ook veel financiële voordelen opleveren.

Voordelen goede administratie

Allereerst kun je de BTW van je uitgaves aftrekken van de btw die je betaald hebt bij je kwartaalaangifte. Het gestructureerd bijhouden van bijvoorbeeld bonnetjes kan je dus daadwerkelijk geld opleveren. Aan het einde van het jaar zul je ook een jaarrekening op moeten maken. Hierin zijn de bezittingen en schulden van je onderneming verwerkt. Dit is ook de basis voor je aangifte inkomstenbelasting als je geen BV hebt en aangifte vennootschapsbelasting als je wel een BV hebt. Daarnaast kun je met een kloppende boekhouding in aanmerking komen op voordelige regelingen, bijvoorbeeld de kleineondernemersregeling (KOR) voor een btw-vrijstelling. Bekijk hier of je gebruik kunt maken van de KOR. Ten slotte, heb je met een goede boekhouding snel in de gaten hoe jouw onderneming of bedrijf er financieel voorstaat. Hierdoor kun je ook de juiste (financiële) keuzes maken.

Gratis boekhoudprogramma

Wees niet bang, en schrik niet! Boekhouden is niet makkelijk en daarom hoef je het ook zeker niet allemaal zelf te kunnen en te snappen. Met behulp van een online gratis boekhoudprogramma kun jij je boekhouding eenvoudig en snel bijhouden. Op deze manier kost het jou minder tijd, en kun je je zelf bezig houden met ondernemen. Er zijn diverse boekhoud- en facturatiemodules, met ieder verschillende functies en mogelijkheden. Vergelijk alle online boekhoudprogramma’s, probeer ze zelf uit, en ontdek jouw favoriet! Iedere onderneming en ondernemer is anders en daarom hangt het meest geschikte programma af van je persoonlijke voorkeur.

Facturen sturen is leuker dan de administratie bijhouden. Dat is een feit, maar het hoeft geen hele klus te zijn met een boekhoudpakket. Enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over computers en gadgets? Lees dan snel online verder op hèt platform voor mannen mensgoodlife