droge-lippen
Bruce Asher

Droge lippen

Droge lippen of scheurtjes, wat ga jij er tegen doen? Wij geven de tips zodat jij hier niet langer over hoeft te piekeren. Vooral in de wintermaanden hebben veel mannen last van droge en gescheurde lippen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de koude temperatuur. Met name ’s ochtends na het wakker worden heb je hier vooral last van. Dit hoeft niet, want er zijn een aantal praktische middelen om de strijd mee te winnen. Deze werken niet alleen in de winter, maar ook gewoon in bijvoorbeeld de zomer.

Tip 1: Drink voldoende water

Drink je te weinig, dan neemt je lichaam te weinig vocht op, wat uitdroging kan veroorzaken. Dus ook voor jouw lippen! Zorg er daarom voor dat je gedurende dag voldoende drinkt. Naast minder droge lippen is dit voor het gehele lichaam goed.

Tip 2: Niet likken!

Het effect van het vochtig maken van je lippen helpt maar even, waarna het alleen maar verergert. Je speeksel laat namelijk bacteriën na, die na opdrogen achterblijven op de lippen.

Blistex balsemTip 3: Gebruik lippenbalsem

Gebruik een lippenbalsem of conditioner. Denk hierbij aan producten als Labello en Blistex. Hiermee creëer je een beschermlaag doordat de balsems vaak vettig zijn en hiermee de invloed van buitenaf vermindert.

Mocht je willen weten welke de beste lippenbalsem is? Raadpleeg dan het onderzoek van de consumentenbond.

Tip 4: Er vanaf blijven

Door aan de losse velletjes te zitten of continu te wrijven over je droge lippen, komen er nog meer kleine wondjes en bacteriën op je lippen. Hierdoor heb je langer last van geïrriteerde lippen en dat wil je natuurlijk niet.

Roep droge lippen een halt toe en maak gebruik van de tips door te starten met een balsem, enjoy goodlife!

Ontdek meer verzorging voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.