lach-met-witte-tanden
Nosnibor137

Lach met witte tanden

Je visitekaartje begint met mooie witte glimlach. Overal waar je komt geven witte tanden. Ongeacht of het gaat om een positieve indruk bij sociale contacten of zakelijke relaties. Men beoordeelt vaak dat mensen met wittere tanden vriendelijker, gelukkiger en intelligenter zijn. Is dat ook zo? Een ding is zeker, je voelt je meer zelfverzekerd omdat je durft te lachen en trots bent op je witte tanden.

Helaas heeft niet iedereen van nature witte tanden. Mensgoodlife heeft tips & tricks voor jou om nog wittere tanden te krijgen en te behouden.

Tips voor lach met witte tanden:

1. Let op voor uitwendige verkleuring

Dit kan ontstaan door bepaalde eten, drinken en genotsmiddelen. Koffie, thee en rode wijn zijn een van de grootste boosdoeners voor je tanden. Probeer sterk zoet gekleurde voedingsmiddelen te vermijden. Fruit en groente zijn integendeel wel goed voor je witte tanden. Vermijd roken, want dit wordt ook wel white-killer genoemd. Een goede reden om te stoppen als je een lach met witte tanden wilt hebben!

2. Verwijder tandplak

Tandplak is een dun, kleverige laagje dat voornamelijk ontstaat door voedselresten, slijm en bacteriën die suiker in je mond afbreken tot zuur. Het is van belang dat je je tanden grondig poetst. Als dit laagje erop blijf zitten, kun je vaarwel zeggen tegen je witte tanden.

3. Poets met whitening tandpasta

In whitening tandpasta zitten bepaalde stoffen die oppervlakkige verkleuringen verwijderen (bijvoorbeeld van voeding en drank). Dankzij nieuwe technologieën maakt het je tanden witter zonder je tandglazuur of tandvlees aan te tasten.

4. Spoel met mondwater

Mondwater doodt de bacteriën in de mondholte. Het werkt goed voor het verwijderen van vlekken op het oppervlak van de gebieden die moeilijk te bereiken zijn en het helpt ook nog eens bij het verwijderen van tandplak. Spoel daarom je mond minimaal 2 keer per dag met mondwater voor ten minste 30 seconden.

5. Gebruik whitening floss

Whitening floss helpt je de donkere delen tussen je tanden schoon en wit te houden. Het werkt goed bij het verwijderen van verkleuringen tussen je tanden waar  de tandenborstel niet bij kan.

Laat je tanden bleken (optie)

De snelste manier om je tanden witter te krijgen, is door ze te te laten bleken. Maar dit is uiteraard niet de goedkoopste manier. Doe-het-zelf-pakketen zijn een optie. Maar vraag altijd eerst advies obij je je tandarts/mondhygiëniste.  Want die weet als geen ander of jouw tanden een bleeksessie aan kunnen.

Al deze tips & tricks helpen uiteraard ook je tandvlees gezond te houden, belangrijk voor gezonde tanden en een goede adem. Poets bovendien minimaal 2 keer per dag goed poets en ervaar de resultaten binnen enkele weken.

Check meer verzorging voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.