tips-om-je-huid-jong-en-gezond-te-houden
tips-om-je-huid-jong-en-gezond-te-houden

Tips om je huid jong en gezond te houden

Natuurlijk wil jij er zo lang mogelijk jong uit blijven zien. Maar hoe doe je dat en wat helpt nu echt? Als we eenmaal ouder worden verliest onze huid zijn elasticiteit en gladheid. Daar zijn de meeste mensen niet zo blij mee! Fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekjes, we zien op verschillende manieren dat de aftakeling is begonnen. Gelukkig kunnen we met de juiste zorg en aandacht onze huid een beetje helpen en zo jeugdig houden.

Tip 1: Bewust van het belang van collageen

Collageen is een eiwit dat van nature in ons lichaam aanwezig. Het is als het ware de bouwsteen voor onze huid, botten en gewrichten. Ook speelt het een cruciale rol bij het behouden van een jeugdige huid, omdat het verantwoordelijk is voor de stevigheid, elasticiteit en hydratatie. Hoe ouder we worden, hoe minder collageen er geproduceerd wordt in je lichaam. Éen van de redenen dat we steeds meer zichtbare tekenen van veroudering zien!

Voeg daarom voedingsmiddelen toe aan je dieet die rijk zijn aan collageen, zoals vette vis, kip, eieren, bonen en noten. Met goede voeding zorg jij voor de ideale ondersteuning voor jouw huid en gezondheid.

Niet helemaal alle voedingsstoffen compleet? Ga dan voor supplementen! Supplementen zoals collageenpeptiden helpen om de collageenproductie te ondersteunen. Gebruik een portie van ongeveer 10 g per dag voor een optimaal resultaat. Meng het collageenpoeder door water, shakes, smoothies en yoghurt

Tip 2: Bescherm je huid tegen de zon!

Het is erg belangrijk om je huid goed te beschermen. Blootstelling aan schadelijke UV-stralen versnelt het verouderingsproces en vermindert de collageenproductie. Gebruik daarom altijd zonnebrandcrème met een goede bescherming en draag beschermende kleding en een hoed wanneer je in de zon bent.

Tip 3: Water, water en nog eens water!

Water is goed voor je gezondheid. Het zorgt voor een betere nachtrust, minder honger, meer concentratie én een goed gehydrateerde huid. Drink dus gedurende de hele dag voldoende water.

Wil jij je skin nog extra hydrateren? Gebruik dan een vochtinbrengende crème die het lichaam gehydrateerd houdt.

Tip 4: Gezond leven = Gezonde huid

Een goede huidverzorgingsroutine, gezonde voeding en een gezonde levensstijl de sleutels zijn tot een stralende huid. Wil jij een mooie en jonge huidje? Zorg dan voor een gezonde basis! Beperk bijvoorbeeld het aantal alcoholische drankjes en sigaretten én zorg dat je genoeg beweging krijgt. Daarnaast is een goede nachtrust essentieel voor een gezonde huid. Tijdens de slaap herstelt de huid zich namelijk en wordt collageen aangemaakt. Het is daarom een absolute tip om minimaal 7-8 uur slaapt per nacht. Dat is goed voor je gezondheid, maar ook voor je humeur!

Ontdek meer gezondheidsadviezen van mensgoodlife, jouw favroiete mannenblog.