verzorg-je-huid-als-man-met-deze-5-tips
verzorg-je-huid-als-man-met-deze-5-tips

Verzorg je huid als man met deze 5 tips

Als het op gezichtsverzorging aankomt, houden de meeste mannen het eenvoudig. Toch willen steeds meer mannen en gladde en egale huid met een jeugdige uitstraling. Verzorg je huid daarom goed. Tijd om je verzorgings- en scheerroutine eens onder de loep te nemen. Met deze vijf tips lukt dat zeker:

1. Kies een verzorgingsproduct dat bij je huidtype past

Als je weet wat voor huidtype je hebt, kun je je huid de juiste verzorging geven. Allereerst is het dus belangrijk om erachter te komen wat voor soort huid je hebt.

Hieronder hebben we wat kernmerken van verschillende soorten huidtypen op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt zien wat voor jou geldt.

Verzorg je huid met deze tips

  • Gevoelige huid: prikkelend of branderig gevoel na het scheren of het gebruik van huidverzorgingsproducten voor de normale huid
  • Normale huid: voelt glad, zacht en soepel aan en irriteert niet snel
  • Droge huid: voelt strak en ruw aan en kan snel rimpelen en schilferen
  • Vette huid: glimt en heeft grote poriën en vaak puistjes of mee-eters
  • Gecombineerde huid: op sommige plaatsen droog en op andere vettig

Op verzorgingsproducten staat aangegeven voor welk huidtype ze geschikt zijn. De droge huid heeft meestal een rijkere verzorging en hydratering nodig en de vettere huid en lichte, niet-vette verzorging.

2. Let op ingrediënten van verzorgingsproducten

Je huid is een doorlaatbaar orgaan dat gemakkelijk allerlei stoffen absorbeert. Daar wil je geen toxische producten op smeren. Het beste kies je dan ook verzorgingsproducten die vrij zijn van schadelijke stoffen, zoals PEG, sulfaten en microplastics.

Veel verzorgingsproducten van bekende merken bevatten nog altijd stoffen die je huid belasten. Gelukkig zijn er ook merken die geen irriterende en andere belastende stoffen aan hun verzorgingsproducten toevoegen.

In deze vergelijking vind je gezichtscrèmes voor mannen die enkel ingrediënten bevatten die de gezondheid van je huid ondersteunen. Lees deze goed door en verzorg je huid goed.

3. Reinig je huid dagelijks en na het trainen

Een goede reiniging is de basis van een gezonde, egale huid. Door je huid te reinigen met een mild reinigingsproduct voor de gezichtshuid, houd je de huid schoon en vrij van onzuiverheden.

Ook de poriën ontdoe je met een goede reiniging van overmatige talg en andere ongewenste zaken die deze zogenoemde huidmondjes kunnen verstoppen.

Het beste reinig je je huid twee keer per dag en ook na een training in de sportschool of na het sporten. Hiermee ontdoe je je huid van vuil en zweet, zodat dit grootste orgaan schoon en gezond blijft.

4. Laat je huid aan de zon wennen

Als je je huid rustig aan de zon laat wennen, bouw je op een natuurlijke manier pigment op. Dit beschermt tegen verbranding. Gebruik een zonnecrème voor uitstekende delen van je gezicht zolang je nog geen kleurtje hebt. Denk aan je neus en de randjes van je oren.

Lukt het niet om je huid aan de zon te laten wennen – bijvoorbeeld omdat je veel op kantoor en in de auto zit – dan kun je het beste je hele gezicht insmeren met een zonneproduct als je langer dan een half uur naar buiten gaat.

Een goede zonnecrème is vrij van ongezonde stoffen voor je huid, zoals chemische beschermingsfilters. Gebruik een zonneproduct met non-nano minerale filters. Deze blijven op je huid liggen en trekken er niet in, waardoor je huid niet wordt belast.

5. Let op je scheertechniek

Wist je dat je met scheren ook goed voor je huid kunt zorgen? Als je vaak last hebt van ingegroeide haartjes, een branderig gevoel of bultjes na het scheren, gebruik dan een scheermes met één of twee bladen.

Maak je huid en haar nat voordat je gaat scheren en trek je huid niet strak tijdens het scheren. Gebruik een vochtinbrengende scheercrème en scheer in de richting van de haargroei.

Spoel je mesje na elke scheerbeweging en vervang het na vijf tot zeven scheerbeurten. Op deze manier kun je huidirritatie tot een minimum beperken en draagt je scheerbeurt bij aan een gezonde en goed verzorgde gezichtshuid.

Ontdek meer gezondheidsadviezen van mensgoodlife, jouw favroiete mannenblog.