voorkom-de-griep
Nosnibor137

Voorkom de griep

Zorg ervoor dat je niet ook het slachtoffer van de koude maanden wordt en voorkom de griep. De R is weer in de maand en een griepepidemie ligt wederom op de loer. Het zal je toch maar overkomen dat je plots hoofdpijn, koude rillingen, keelpijn of koorts krijgt. En dat je daarbij een hele week nodig hebt om goed te herstellen.

Een aanraking met het griepvirus is helaas bijna niet te voorkomen. Wel kan je ervoor zorgen dat het virus zo min mogelijk schade aanricht. Als je lichaam in goede conditie is en een goede weerstand heeft zal de griep je een stuk minder hard raken.

TIP 1: Vitamine C

“An apple a day keeps the doctor away”

Neem altijd voldoende vitamine C in je op voor een optimale weerstand en extra energie! Zeer handig als je naar de gym gaat. Vitamine C zit in fruit, groente en aardappelen, met name koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien. Neem daarom een banaan mee als je gaat sporten, zo voorkom je de griep én krijg je meer energie. Je kunt ook een gezonde smoothie maken met een sapcentrifuge van Philips.

TIP 2: Vitamine D

vitamine-d-voorkom-de-griep

Speciaal in het “griepseizoen” zijn vitamine D ook erg belangrijk. Vitamine D zorgen voor een goede kalkopname in je lichaam. Dit helpt dan ook weer goed tegen de griep. Tijdens de donkere dagen krijgt men te weinig vitamine D binnen waardoor het virus ongestoord zijn gang kan gaan, want de belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht.

Vitamine D zit vooral veel in eten en dan vooral in vette vis. Een goed excuus om lekker zalm te eten in dit seizoen, want die zit vol met vitamine D. In wat lagere gehaltes zit vitamine D ook in vlees en eieren. Niet te vergeten dat vitamine D ook in halvarine, margarine en bak- en braadproducten zitten. Je kunt dus gerust een laagje margarine op je boterham doen.

TIP 3: Zorg goed voor jezelf

Zorg ervoor dat je een goede conditie opbouwt en voldoende weerstand hebt. Hierbij is het belangrijk dat je gezonde voeding eet, voldoende rust neemt, ontspant en genoeg beweegt. Eat and move healthy, enjoy Goodlife!

Wat is nu eigenlijk de griep?