wallen onder ogen
Matt Reindbold

Wallen onder ogen

Doe iets tegen je vermoeide, donkere kringende en droge wallen onder ogen. De kwalen die vaak voorkomen in deze koude tijd van het jaar. Tijdens de winter moet je lichaam meer werken om je warm te houden en ben je eerder uitgeput. Maar dat wil niet zeggen dat je er niets tegen kunt doen. Zo kun je eenvoudig erg effectief wallen voorkomen door de volgende tips op te volgen.

TIP 1: Drink voldoende water

Drink minstens 2 liter water per dag. Door goed te drinken zuiver je, de afvalstoffen die juist op die plekken worden opgeslagen waarbij de huid het dunst is. Denk hierbij aan de huid onder de ogen. Daarom is het wijs om veel te drinken, water is dan ook een verstandige keuze.

TIP 2: Eet fruit en groente

Eet veel fruit en groentes. Ijzer en vitamine K, B6, B12 en C zijn aan te raden. Hoewel groentes altijd goed voor je zijn, kan het geen kwaad om deze winter een extra kom groente- of erwtensoep per week te maken vol verse groentes.

TIP 3: Neem voldoende rust

Neem voldoende slaap. Door voldoende slaap te nemen neemt de circulatie toe en neemt de kans op donkere kringen en vochtwallen af. Vochtwallen zijn de wallen die komen doordat je ook weinig drinkt.

TIP 4: Gebruik koud washandje

Was je gezicht met een koud washandje. Door iedere dag onder je ogen een koud washandje te houden en zachtjes te masseren, neemt de hoeveelheid wallen aanzienlijk af. Dit komt omdat de kou de circulatie meer op gang brengt.

TIP 5: Gebruik oogcrème

Gebruik iedere dag oogcrème. Loreal heeft een speciale oogroller op de markt gebracht voor mannen, ideaal om iets tegen wallen te doen.

Ontdek meer nieuws over verzorging op mannen blog mensgoodlife.