handige-tips-in-je-zoektocht-om-een-leesbril-te-bestellen

Handige tips in je zoektocht om een leesbril te bestellen

Houd jij je boek of telefoon verder van je af om de letters scherper te stellen als je wilt lezen? Als je merkt dat je objecten van dichtbij moeilijk kunt zien en/of als je moeite hebt met lezen kan het tijd worden voor een leesbril. Men noemt dit ook wel de ouderdomsverziendheid (presbyopie). Dit ontstaat bij sommige onder ons vanaf het veertigste levensjaar. Presbyopie lijkt op het eerste oog misschien op verziendheid, ook wel hypermetropie genoemd. Dit is echter niet hetzelfde. Het oog van iemand die hypermetropie heeft kan nog accommoderen om op afstand scherp te zien. Bij iemand met presbyopie zal dit accommoderen steeds minder goed gaan. Vanaf dit moment wordt het aanbevolen om een leesbril te kopen.

Waarom is een leesbril nodig?

Als je slechtziend bent, kan het continue proberen te accommoderen van je oog (on)bewust enorm vermoeiend zijn. Dit uit zich ook vaak in hoofdpijn en vermoeide ogen. Daarnaast kan het ook de nodige irritaties op leveren, als je telkens niet kunt lezen wat er staat. Bovendien lijken de letters ook nog steeds kleiner te worden. Een leesbril kan het tekort aan accommodatievermogen corrigeren en zorgt er op vele fronten voor dat jij je weer happy voelt.

Oogmeting bij een opticien

Allereerst is het belangrijk dat je je goed verdiept in het kopen van een leesbril. Vaak zijn mensen bij het kopen van een bril voor dagelijks gebruik kritischer dan bij een leesbril kopen. Sommige komen ze namelijk gewoon in de winkels of drogisterijen. Belangrijk is dat je leesbril precies op jouw oogafwijking is afgesteld, en deze is bij iedereen anders. Begin dus bij een goede oogmeting bij een opticien.

Leesbril online bestellen

Een trendy leesbril bestellen? Online werkt dit heel makkelijk! Na je oogmeting krijg je vaak een brilrecept mee. Hierin staat precies hoeveel beide ogen afwijken en wat de sterkte is per oog. Bij mensen met presbyopie of hypermetropie is dit getal altijd een plusgetal (+). Met dit brilrecept kun je eenvoudig online je eigen persoonlijke leesbril bestellen.

Kies een stijlvolle leesbril & enjoy Goodlife!

Type leesbril

Je kunt altijd een leuk trendy montuur kiezen. Maar let er ook zeker op of het monteur niet te zwaar is en of het comfortabel zit. Het moet zeker niet knellen aan je oor of neus. Dit kan altijd nog naar jouw persoonlijke voorkeur bijgesteld worden. Bovendien kun je kiezen uit enkel een leesbril, een bi-focale bril, een multi-focale bril of een beedschermbril.

Het kiezen van glazen voor in je montuur is erg belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit ontspiegelde glazen. Met deze glazen reflecteert er geen licht van bijvoorbeeld je laptop scherm in je glazen. Tip: de glazen mogen niet te krap zijn opgemeten, anders kun je niet snel van dichtbij naar veraf switchen. Je hebt kunststof glazen en glazen van, jawel, glas! Ten slotte, moet de bril natuurlijk ook bij je gezicht passen. Wanneer je niet tevreden bent over je bestelde montuur, kun je deze meestal gewoon retourneren. Check altijd even de algemene voorwaarden.

Wil jij meer lezen over brillen? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.