Lacoste

Het verhaal van Lacoste

Wie kent de poloshirts met een groene krokodil op zijn linkerborst nu niet?! Het verhaal van Lacoste kent iedereen toch..? Wist je ook dat Lacoste de eerste was die het polo shirt bedacht heeft? Het Franse kledingbedrijf is opgericht door de beroemde Franse tennisspeler: René Lacoste en zijn vriend André Gillier, eigenaar van het grootste textielbedrijf van Frankrijk in 1933. In dit artikel vertellen we je het hele verhaal van Lacoste.

Het verhaal van Lacoste…

Jeugd van Lacoste

René Lacoste kwam uit een rijke familie. In 1919 kwam de 15-jarige René in aanraking met tennis, dat toentertijd ook al een elitesport was. Op 17-jarige leeftijd speelde hij voor het eerst op Wimbledon, echter tevergeefs, het werd geen succes. Zijn vader zag hem liever studeren, René kreeg de beste opleidingen aangeboden van zijn ouders. Maar René was betoverd door tennis en zette door. Hij ging elke dag trainen en kreeg les van de Franse kampioene Suzanne Lenglen, waardoor hij de fijne kneepjes van de sport leerde. Hij ontwikkelde een eigen stijl waarmee hij later veel bekende tennissers zou verslaan.

Op 19-jarige leeftijd werd hij indoorkampioen van Frankrijk. Vervolgens werd hij lid van de Franse Davis-Cupploeg en moest naar Boston (Verenigde Staten) toe om tegen Australië te spelen. Daar kwam hij een kapitein tegen die een schitterende koffer van krokodillenleer had en sloot een deal. Als René van Australië zou winnen, zou hij de krokodillenleren koffer krijgen. Maar helaas, hij verloor. Een journalist van ‘Boston Globe’ vertelde over de weddenschap en schreef: “Lacoste heeft gisteren weliswaar zijn koffer van krokodillenleer verloren, daartegenover heeft hij wel als een ware alligator gespeeld!”. Vanaf dat moment noemde iedereen hem ‘Le Crocodile’.

Ontwikkeling van het poloshirt

Het traditionele tennis outfit was niet bepaald bevoordelend voor de prestaties. Het bestond uit een wit overhemd met lange mouwen, een stropdas en een lange broek. Omdat de kleding niet zo praktisch was, liet Lacoste een Engels kleermaker overkomen om speciaal voor hem enkele poloshirts te maken in zowel katoen als wol. Hij werd geïnspireerd door Markies van Cholmondeley, die tijdens een oefenpotje tegen René in zijn normale kleding veel beweeglijker speelde. 
In 1926 vertoonde Lacoste zijn katoenen shirt met korte mouwen, opening aan de hals met knopen aan de bovenkant en een kraagje op de US Open. Daarnaast verlengde hij de achterkant, zodat het shirt in zijn broek bleef zitten tijdens het spelen. Uiteindelijk won hij het toernooi en zijn custom shirt werd een onwijs populair kledingstuk in de tennissport.

Het product van Lacoste

In 1930 zette René Lacoste een punt achter zijn carrière als professionele tennisspeler. Hij kwam in contact met de eigenaar van het grootste textielbedrijf van Frankrijk, André Gillier en samen besloten ze de polo shirt te commercialiseren. In 1933 kwam de allereerste witte polo op de markt met een groene krokodil als logo. Dit is uiteraard een verwijzing naar de bijnaam van Rene Lacoste: Le Crocodile

Omarm jouw Lacoste polo

Lacoste polo’s staat bekend om het kleurbehoud, uitzonderlijk hoge duurzaamheid en draagcomfort. Je kan deze poloshirts zowel casual, sportief als netjes dragen. Ideaal dus voor op je werk of in het weekend. Ook op vakantie mag een lekker luchtige Lacoste polo niet missen. Een echte man heeft dan ook altijd een Lacoste polo klaar liggen voor gebruik.

Herbeleef de historie van het poloshirt met Lacoste and enjoy Goodlife!

Meer mode nieuws voor mannen lees je op lifestyle platform mensgoodlife.