de-houthakkersblouse-van-vroeger-in-een-nieuw-jasje
de-houthakkersblouse-van-vroeger-in-een-nieuw-jasje

De houthakkersblouse van vroeger in een nieuw jasje

De houthakkersblouse gaat al geruime tijd mee. In de jaren ’50 en ’60 had deze blouse haar intrede al gemaakt. Nu, tientallen jaren verder, is de houthakkersblouse een fashion item waar we verschillende kanten mee op kunnen. Het tijdloze patroon maakt dat we voor elke gelegenheid wel een juiste houthakkersblouse kunnen vinden. Van ruwe en grove materialen tot zachte stoffen en van felle kleuren tot matte en zakelijke tinten. De houthakkersblouse blijft een stijlvol mode item.

[divider]De houthakkersblouse van vroeger in een nieuw jasje[/divider]

De geschiedenis

Het geruite patroon is van oorsprong een Schots ontwerp en in de 16e eeuw zag je hem veelal terug in Schotland. In Amerika waren het vooral de cowboys en andere mannen die op het land werkten (zoals houthakkers) die verschenen in deze overhemden.

De houthakkersblouse is al lange tijd onderdeel van de modegeschiedenis. Zo ontdekten de eerste Hollywoodsterren in de jaren ’50 en ’60 de ruitjeshemden. Iconen als James Dean en The Beach Boys maakten het ruitjespatroon tot een hippe trend. In de jaren ’90 waren het bands als Nirvana en Pearl Jam die de houthakkersblouse opnieuw uitvonden en onder de aandacht brachten. De derde keer waren het de millenials die de geruite blouse in de schijnwerpers brachten.

Stijlvol in een houthakkersblouse

In al die jaren heeft de houthakkersblouse wel wat ontwikkelingen doorgemaakt. Vandaag de dag zijn we niet meer beperkt tot puur en alleen maar flanellen of katoenen modellen. De variatie is toch wel eindeloos te noemen en ‘fleece’ of ’teddy’ varianten zijn helemaal van nu.

Mix & Match

De blouse kan je op heel wat verschillende manieren stijlvol dragen. Heeft het hemd bijvoorbeeld een luxe, gedetailleerde afwerking en een zachte look? Dan zorgt de combinatie met een formelere broek voor een stijlvolle, casual look.

Met een blouse van ruwer materiaal die een tikkeltje oversized valt ben je heel dicht bij de klassieke houthakkersstijl. Dit betekent niet dat deze variant alleen op het land te dragen is. Tijdens een avondje stappen kun je deze look ook rocken met een blouse in de juiste kleuren!

Kies je voor een houthakkersblouse met weinig contrasterende kleuren? Dan ga je al snel voor de zakelijkere verschijning. Dan kan zo’n hemd ook gerust gedragen worden in een professionele omgeving. Let wel op de dresscode van bijvoorbeeld sommige kantoren, een ruitpatroon wordt niet altijd toegestaan!

Tip

Voorkom dat je opgaat in het interieur doordat je blouse volledig matcht met je tafelkleed. Kies het juiste type ruit voor de gelegenheid!

Tijd voor nieuwe looks met de tijdloze houthakkersblouse, enjoy goodlife!

Vind meer fashionnieuws op lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.