wat-zijn-zomer-sporten-en-welke-ga-jij-beoefenen
wat-zijn-zomer-sporten-en-welke-ga-jij-beoefenen

Wat zijn zomer sporten en welke ga jij beoefenen?

Het is weer de tijd van zonnig weer, zonnebrand, cocktails en buiten sporten! Benieuwd naar de sportieve trends die ons te wachten staan deze zomer? Dan ben je op de goede pagina belandt! Laat je inspireren en vind je nieuwe favoriete zomersport.

Padel

Wil jij echt hip zijn deze zomer? Dan is Padel misschien wel wat voor jou. Deze spot die in landen als Spanje en Portugal al een hele tijd razend populair is, bestaat uit een mix tussen tennis en squash. Het wordt over het algemeen 2 tegen 2 gespeeld op een baan met wanden gemaakt van glas. Hierdoor heeft het spel zeker wat weg van squash en krijgt het een extra dimensie. Een absolute must-try het komende jaar!

Hardlopen

Het beoefenen van de hardloopsport is niet gebonden aan een hype, het is een sport die al eeuwenoud is en altijd populair zal blijven. De voordelen van hardlopen zijn groot. Je werkt aan je conditie, je ademhaling, je spieren en ook niet onbelangrijk: je uiterlijk. Niet voor niets is het een van de meest gekozen vormen van cardio training. Ook prettig is het gemak waarmee je kunt beginnen met hardlopen. Met een goed paar hardloopschoenen, een comfortabele outfit en een hardloopplan kom je al heel ver. Zo dragen wij de Jogflow 500K.1 van Decathlon’s eigen merk Kalenji. Een comfortabele en flexibele schoen die het sporten leuker maakt omdat het de bewegingsvrijheid stimuleert. De schoen is erg licht en tegelijkertijd biedt het de juiste ondersteuning om zo blessurerisico te verminderen.. Begin niet met té grote afstanden, want door te hard van stapel te lopen (cliché) vergroot je alsnog de kans op blessures, en dat willen we niet! Zoek in jouw omgeving een mooie locatie waar je fijn kunt hardlopen, plug je favoriete muziek in, en go with the FLOW!

Holistisch sporten

Ook in het nieuwe jaar zal self-care (in de vorm van yoga of meditatie) een belangrijke sportroutine blijven voor veel mannen en vrouwen. De combinatie van sport en wellness zorgt voor een betere fysieke en mentale gezondheid. Bij het doen van holistische sporten richt je je niet alleen op je lichaam, maar ook op je mindset en emoties. Sporten zoals cycling, pilates, HIIT workouts, maar ook freezen en massages zijn in 2022 niet meer weg te denken.

Frisbeegolf

Een echt golf fan? Dan moet je zeker deze sport proberen deze zomer! Frisbee golf is net zoals gewoon golfen, maar dan net een beetje anders! Het golfballetje heeft plaats gemaakt voor een frisbee. De holes zijn hier in de vorm van grote netten of Mandjes. Wie wint in de minste aantal worpen? Echt een sport voor jong en oud!

Piloxing

Deze hybride fitnessvorm is een mix tussen pilates, boksen en dansen. Piloxing is een uptempo interval- en cardio-training waarbij je met pilatesoefeningen werkt aan je flexibiliteit en spieropbouw, Het stukje boxen helpt je met het ontwikkelen van je behendigheid en snelheid. De oefeningen zijn lekker gevarieerd en daardoor perfect voor als je snel op een work-out raakt uitgekeken. Wil je het zwaarder maken? Dan kun je tijdens piloxing gewichten in je handen houden. Zo blijf je jezelf uitdagen deze zomer!

Individueel sporten

In een toekomst die steeds meer hybride wordt kan individueel sporten natuurlijk niet achterblijven. We richten ons leven meer en meer in naar onze eigen agenda, en dat betekend ook dat we graag 24/7 de mogelijkheid hebben om in beweging te komen. Even sporten onder werktijd, of laat op de avond? Steeds meer sportscholen maken het mogelijk?

Of je nu gaat sporten met vrienden of alleen, zorg dat je het leuk maakt! Zo is je lichaam binnen no time summer-ready én heb jij misschien ook wel een nieuwe hobby aan de haak geslagen.

Enjoy the summer!

Ontdek meer sportnieuws voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.