behaal-meer-resultaat-met-de-juiste-supplementen
behaal-meer-resultaat-met-de-juiste-supplementen

Behaal meer resultaat met de juiste supplementen

Wil je wat meer aan beweging gaan doen en kun je daarbij wel wat extra ondersteuning gebruiken? Dan kunnen supplementen heel goed voor je zijn. Magnesium is een veelzijdig supplement dat in capsules verkrijgbaar is en waar je hele lichaam profijt van heeft. Je zult merken dat je meer energie hebt en dus lekkerder in je vel zit. Met HMB capsules geef je je lijf een extra boost voor als je intensief sport.

Werking van Magnesium

Magnesium is een mineraal dat van nature al aanwezig is in elke cel van je lichaam. Magnesium ondersteunt je botten, het is goed voor de werking van je spieren én het is goed voor je zenuwstelsel. Zo voel je je minder snel moe en heb je meer balans in je energie. Het is dus onmisbaar voor je energieproductie. Daarnaast speelt het een rol in de werking van enzymen en bij de aanmaak van hormonen.

Voeding en supplementen

Normaalgesproken krijg je pure magnesium binnen via je voeding. Het zit in heel wat voedingsmiddelen, zoals noten en granen en in groene groenten, zoals spinazie en erwten. Als je dus gewoon gezond eet, dan reguleert je lichaam zelf de hoeveelheid magnesium. Het wordt opgenomen door de darmen en uitgescheiden met urine. Toch kun je ongemerkt een magnesiumtekort hebben.

Een tekort aan pure magnesium komt niet heel snel voor, maar kan het gevolg zijn van onvoldoende inname via de voeding of door ziektes. Er kan ook te veel magnesium in je lijf zitten. Dat kan bijvoorbeeld komen door een slecht werkende of juist een overactieve schildklier. Als je wilt weten of je lichaam wat extra magnesium kan gebruiken, raadpleeg dan je huisarts en laat een bloedonderzoek doen.

Hoeveel heb je nodig?

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid Pure magnesium bij een volwassen man is 350 milligram. Als je gezond leeft en je voor tijdens het sporten wel wat extra energie en spierkracht kunt gebruiken, dan kun je magnesium als supplement kopen in de vorm van capsules. Je merkt al positieve effecten bij een relatief lage dosering van 56 mg per capsule of per 100 gram of 100 milliliter. De aanvaardbare bovengrens van magnesium is door het voedingscentrum vastgesteld op 250 milligram per dag, al kun je nooit te veel innemen. Mocht dat toch zo zijn, dan kun je wat lichte diarree krijgen.

Welke soorten Pure magnesium supplementen zijn er?

Je kunt organisch gebonden en anorganisch gebonden magnesium krijgen. De eerste is een natuurlijk pure magnesium; de tweede is synthetisch. Magnesium citraat en magnesiumchloride zijn voorbeelden van organisch gebonden magnesium. Je kunt beter kiezen voor de natuurlijke vorm omdat synthetische vormen vaak slechter worden opgenomen in je lichaam. HMB capsules zijn een plantaardig supplement dat goed wordt opgenomen door je lichaam. Het is verkrijgbaar in verschillende doseringen en zullen je lichaam goed ondersteunen bij het sporten.

Boost voor het sporten met HMB capsules

Wil je een extra boost voor je gaat sporten, dan is Pure HMB wellicht een goede oplossing. Deze HMB capsules zijn een veganistisch product dat speciaal werd ontwikkeld voor sporters die intensief trainen. Een enkele capsule bevat 600 milligram HMB (3-hydroxy-3-methylbutaanzuur). Je neemt dagelijks twee HMB capsules en op trainingsdagen neem je er drie.

Ontdek meer sportvoeding op lifestyle nieuws voor mannenblog mensgoodlife.