varieer-in-de-keuken-met-plantaardige-producten
varieer-in-de-keuken-met-plantaardige-producten

Varieer in de keuken met plantaardige producten

Veganisme is steeds populairder. Veganisten eten en gebruiken helemaal geen dierlijke producten. Zuivel melk en honing zul je dus niet terugvinden in een veganistisch recept. In plaats daarvan eten veganisten veel plantaardige producten, bijvoorbeeld granen, fruit en bonen. Vind je cold-turkey overstappen op veganisme net een stapje te ver gaan? Alle kleine beetjes helpen! Je kunt ook gewoon af en toe variëren met plantaardige producten in de keuken. Het kiezen voor plantaardige producten wordt ook steeds makkelijker gemaakt omdat het assortiment in de supermarkt steeds uitbreid. Eet plantaardig en ondervind zelf de voordelen!

Plantaardig koken

Een dagje plantaardig eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Bijna voor alles is er tegenwoordig ook wel een vegan alternatief! Een vleesproduct kun je vervangen door een vleesvervanger. In de supermarkt vind je bijvoorbeeld vegan shoarma, vegan rulstukjes, vegan spekjes of vegan schnitzels. Ook een zuivelproduct kun je eenvoudig vervangen, bijvoorbeeld door soja-, amandel-, haver- of kokosmelk.

Plantaardige recepten

Met deze lekkere recepten kun je gemakkelijk binnen een mum van tijd één of meerdere dagen lekker en gezond vegan eten. Allemaal natuurlijk zonder dierlijke ingrediënten. Smullen maar!

Voorgerechten. Ga jij een meergangen diner bereiden? Maak dan als voorgerechtje een soep met een groente bouillon blokje, of een bieten carpaccio met dadels en hazelnoten.

Hoofdgerechten. Als vegan diner kun je kiezen voor een spaghetti met linzen, tomaat, wortel, paprika, champignons en tomatenblokjes. Meer zin in een vette hap? Maak dan een vegan kapsalon met plantaardige shoarma met soja yoghurt knoflooksaus.

Nagerechten. Als kers op de taart kun je je diner afsluiten met een plantaardig bananenbrood. Dit maak je met kokosbloemsuiker, bananen, bloem, baking soda, zout en kaneel.

Vegan snacks. Heb je gedurende de dag of ’s avonds nog trek in een lekkere snack? Er zijn genoeg vegan snacks! Bijvoorbeeld wrap rolletjes, hummus met rauwe groenten of tortilla chips met guacemole.

Vitamines

Als je veganistisch wilt eten, moet je er wel op letten dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Vitamine B12 zit bijvoorbeeld enkel in vleesproducten. Ga je voortaan vaker veganistisch koken? Zorg er dan voor dat je producten nuttigt met voldoende eiwit, ijzer en vitamine B1. En slik eventueel vitamine B12 supplementen erbij.

Wil je meer lezen over gezonde voeding en drinken? Of wil je meer recepten bekijken? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!