5 Boeken die elke man gelezen moet hebben
5 Boeken die elke man gelezen moet hebben

5 boeken die elke man gelezen moet hebben

Boeken lezen is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor je ontwikkeling. Door te lezen train je je fantasie, inlevingsvermogen en spanningsboog. En dat laatste is zeker niet onbelangrijk gezien onze concentratie en spanningsboog steeds korter wordt in deze digitale wereld. Lezen is juist goed voor je mentale gezondheid. Het vermindert stress en verbetert je geheugen en concentratievermogen. Maar in welke boeken kun jij je helemaal verliezen? Van thriller tot roman. Wij geven de boeken tips!

Lezen is brandstof voor het brein

1. Omringd door idioten

Deze grote internationale bestseller is geschreven door Thomas Erikson. Op basis van vier persoonlijkheidstypes leer je in dit boek niet alleen je collega’s, vrienden of familie beter te begrijpen, maar ook jezelf. Heb je bijvoorbeeld veel rood, dan ben je resultaatgericht en wil je snel tot de kern van de zaak komen. Heb je voornamelijk geel in je profiel, dan ben je snel enthousiast. Groen betekent stabiliteit en blauw heeft te maken met structuur en details.

2. De camino

Weduwe Lotte besluit om na de dood van haar man de Camino te gaan lopen. Ze ontdekt dat haar man heeft gelogen over zijn identiteit en komt tot een schokkende ontdekking. Tegelijkertijd wordt ze gevolgd door iemand die niet wil dat ze achter de waarheid komt. Anya Niewierra heeft deze adembenemende, spannende bestseller geschreven. Welke inmiddels al meer dan 150.000 keer is verkocht.

3. Design your own life

In dit boek staat persoonlijk leiderschap en een positieve mindset hoog in het vaandel. Het bevat waardevolle lessen om je eigen koers in het leven te bepalen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met angst en stress? En hoe kun je je zelfvertrouwen vergroten? Michael Pilarczyk geeft praktische tips en oefeningen.

4. Groeipijn

Ray Klaassens, Nederlands commando, ook wel bekend van de tv programma’s Kamp Van Koningsbrugge en No Way Back vertelt in het boek ‘Groeipijn’ zijn levensverhaal en -lessen. Door het tonen van lef, discipline en doorzettingsvermogen en buiten je comfortzone te treden kun je ontwikkelen en groeien.

5. Het dossier

Een meeslepende thriller over moord, orgaanroof en kunstvervalsing, dat omschrijft het boek ‘Het dossier’ van Anya Niewierra. Weduwe Josta Bresse overleeft een aanslag en vermoed dat dit door haar werk als kunstvervalser komt voor het ddr-regime 25 jaar eerder. Achtervolgt door huurmoordenaars gaat ze op zoek naar oud-collega’s.

Wil je meer inspirerende boeken lezen? Check dan lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.