good-leaders-ask-great-questions
good-leaders-ask-great-questions

Good leaders ask great questions recensie

Ontwikkel jezelf als leider en verdiep je in de kracht van vragen met deze recensie van het boek ”Good leaders ask great questions”. Auteur van het boek, John C. Maxwell, is een expert op het gebied van leiderschap. Leer over het belang van vragen stellen, pas het toe in je dagelijkse leven, en ervaar de verandering. Het boek “Good leaders ask great questions” is een absolute aanrader.

Good leaders ask great questions

Good leaders ask great questions

Gastblog door Sam den Hollander
Iedereen is een leider. Je bent dit voor je kinderen, in een vriendengroep, tijdens werk, of in een van de vele andere situaties waar wij ons dagelijks in bevinden. De resultaten van een leider en zijn leiderschap zijn afhankelijk van zijn eigen vaardigheden en de manier waarop hij of zij deze gebruikt én blijft ontwikkelen. Het boek ”good leaders ask great questions” gaat over die vaardigheden en dan met name op de werkvloer.

Vragen zijn belangrijk

Het eerste gedeelte van het boek benadrukt waarom vragen zo belangrijk zijn. Welke vragen stel je niet alleen aan je samenwerkingspartner(s), maar ook aan jezelf, als leider? Het zijn vragen waarmee je inzicht verkrijgt, waarmee je peilt hoe je er nu voor staat. Stel de juiste vragen. Door welke vraag krijg jij de antwoorden om een beter beslissing te maken? Welke vraagt helpt je om beter in te grijpen of om sneller helderheid te creëren voor het hele team? De essentie is eenvoudig. Vraag vragen om antwoorden te krijgen. Hoe beter de vraag, hoe beter het antwoord.

Goede vragen op de werkvloer

Het tweede gedeelte van het boek beschrijft wat het inhoud om een leider te zijn en hoe je van andere mensen echte leiders kunt maken. Je collega’s bijvoorbeeld. De auteur John C. Maxwell heeft tientallen jaren ervaring als leider en deelt zijn principes en leiderschapsvaardigheden. Vaardigheden die hij zelf geleerd én aangeleerd heeft.

Op de werkvloer krijgt iedereen hoe dan ook met situaties te maken die het boek schetst. Misschien zit je daar nu al in? Het kan zijn dat je niet goed overweg kan met een werknemer omdat hij of zij niet zo hard werkt? Of omdat hij zonder reden of zij een hekel aan je heeft? Wil je juist dat jouw leider meer initiatief neemt? De diversiteit aan situaties is enorm. Het fijne aan de gereedschappen die je meekrijgt in het boek is dat je invloed kunt uitoefenen op de situatie waarin jij je bevind. Meer dan je denkt!

Stel logische vragen

Een van de meest praktische dingen aan dit boek is dat je logische vragen tegenkomt en kunt gebruiken die je als leider en je omgeving doen kunnen laten veranderen. Misschien wel op de manier waar je al een tijd naar op zoek bent. De juiste vraag maakt een enorm verschil. Lees het boek, kijk goed naar jezelf als leider en naar je omgeving.

Veel vraag en leiderschap plezier.

Met dank aan Sam den Hollander voor de recensie van het boek ”Good leaders ask great questions recensie”

Lees meer interessante boeken voor mannen op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.