omgaan-met-een-verwende-samenleving
Scriptum

Omgaan met een verwende samenleving

De wereld veranderd continue en dat is niet altijd even makkelijk. Wij, de moderne mens, willen op onze wenken bediend worden. Online bestellen moet binnen een minuut gepiept zijn. En dan moet het ook nog precies aan de verwachtingen voldoen. Is er nog wel ruimte voor tegenslagen, en hoe handle je dit. Hoe kun jij omgaan met een verwende samenleving? Je leest het in het leuke en ietwat provocerende boek van psycholoog Jeffrey Wijnberg: dit is niet het leven dat ik heb besteld.

Jeffrey Wijnberg

Even kort over de schrijver van dit boek. Drs. Jeffrey Wijnberg werd in 1951 in Amerika geboren. Hij studeerde muziek in Nederland en psychologie in zowel Ohio als aan de Rijks Universiteit Groningen. Hij heeft reeds meerdere boeken op zijn naam staan, waaronder: dat moet ik nog een plekje geven, de kunst van het kwetsen, gekker dan gek en zijn recentelijke werk, dit is niet het leven dat ik heb besteld.

Het boek

Psycholoog Wijnberg luidt in dit boek de noodklok. Wij moeten in ons leven vaker tegenslagen leren te incasseren. Het kan niet altijd meezitten en niets is perfect, misschien wel verre van! Hij provoceert op speelse wijze met als doel om realiteitsbesef te kweken.

omgaan-met-een-verwende-samenleving-blogEen leuke quote luidt: als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Hij haakt voornamelijk in op het groeiende consumentisme in onze samenleving. Het gevoel heerst dat wij alles maar willen bestellen als oplossing voor onze problemen. We zijn enorm goed in klagen en verwachten al snel dat anderen het wel oplossen. We hebben al snel onze mening paraat over politieke kwesties en andere mensen uit de omgeving (vrienden, partners, buren). Klagen lost alleen weinig op. Het is even je hart luchten, maar de oplossing? Daar moet je zelf voor werken. Dit is je eigen verantwoordelijkheid. Bottom line? Regel het!

Conclusie

Wij hebben genoten van dit niet al te dikke boekje en herkennen de geschetste situaties. Misschien wel erger nog, we herkennen ons zelf hierin. Bij ons is de boodschap overgekomen. Zit even iets niet mee, of moeten wij op zoek naar een oplossing? Wij regelen het. Nu jij nog! Ondanks dat het een klein beetje de hedendaagse ”bestelcultuur” aan de kaak stelt, zul je er toch aan moeten geloven als jij dit boekt wilt lezen ;-). Daar zien wij wel de humor van in.

Lees meer over boeken nieuws voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife!