snoecks-winactie
Jan C. Schlegel

Snoecks 2015

De 92ste editie van Snoecks ‘Snoecks 2015′ reikt opnieuw een inspirerende en onthullende mix uit, aan verrassende en indrukwekkende fotografie over de gehele wereld.

Snoecks

Wat is Snoecks?

Snoecks is een jaarboek dat elk jaar in oktober een nieuwe editie uitbrengt met meer dan 500 pagina’s vol indrukwekkende en inspirerende literatuur, fotografie en kunst, waaronder plastische kunsten, film en design.

Snoecks 2015 in vogelvlucht

Van de  fotoklassiekers van Catalaan Francesc Català-Roca – de Spaanse Cartier-Bresson – tot de explosieve beelden van het duo Maurizio Cattelan en Pierpaolo Ferrari, van de zoektocht van Danielle Mourning naar haar Ierse roots tot de verbluffende paradoxen van de Madrileen Eugenio Recuenco.

De Rus Igor Samolet maakt een gedurfde reportage van een groep jongeren tussen de 18 en 25 jaar, in een voortdurend gevecht met de verveling. De Japanse fotografe Kawori Inbe toont erg intieme en indringende portretten van jonge vrouwen in Tokio. Ren Hang brengt met een sterk gevoel voor poëzie het seksleven van jong China in beeld. Ontdek het grootste spookeiland van Japan en Devin Yalkin neem je mee naar illegale bokswedstrijden in de onderbuik van New York. Jan C. Schlegel en Jimmy Nelson maken elk op hun manier indringende portretten van de leden van afgelegen volksstammen. Hetzelfde, of juist een wereld van verschil?

Korte verhalen

Snoecks heeft niet alleen aandacht voor indrukwekkende foto’s. Lees ook exclusieve kortverhalen van Roderik Six en Marina Keegan. Canada heeft er met zijn Absolute Towers een opvallende bezienswaardigheid bij, maar ook de rest van de wereld ontdekt de fantasierijke Chinese architect Ma Yansong. Lach met de cartoons van Tom Gauld en ontdek de schilderijen van Dino Valls en Anna Navasardian.

Kortom, een hele boel uiteenlopende fotografen en auteurs samen gecombineerd in een fascinerend boek. Boeiende verhalen, prachtige beelden en uren leesplezier gegarandeerd in dit jaarboek waar je naar blijft teruggrijpen.

snoecks-boeken-2

Over Snoecks

Het eerste jaarboek van Snoecks verscheen in 1923 dankzij de Gentse familiedrukkerij Snoeck-Ducaju & Zoon. Rond 1969 verschoof de aandacht langzaam van literatuur naar fotografie en andere beeldende kunsten. Elk boek is vernoemd naar het jaar. Vandaar ook Snoecks 2015.  Snoecks 2015 is verkrijgbaar met twee verschillende covers. De keuze is tussen een exemplaar met een ‘melkjurk’ foto van Jaroslav Wieczorkiewicz en de speciale editie met een coverfoto van Jan C. Schlegel.

Winactie

Ben jij geprikkeld en nieuwsgierig naar de verbazingwekkende foto’s en verhalen in dit boek? Mooi, want wij gaan 3 mensen gelukkig maken met deze Winactie. Zo maak jij kans op een exemplaar van Snoecks 2015!

De spelregels zijn simpel: volg de onderstaande 3 stappen en win een Snoecks 2015.

  1. Like mensgoodlife op Facebook
  2. Share de winactie
  3. Bereid je voor op aangrijpende foto’s en verhalen, want wie weet win jij!

De winnaar wordt bekend gemaakt op: 1 december 2014 [ Deze actie is gesloten ]