waarom-mannen-van-honden-houden
BigStockPhoto

Waarom mannen van honden houden

Ontdek waarom mannen van honden houden en hoe jij je trouwe viervoeter de beste zorg kunt geven. Een hond maakt gelukkig. Je leest hier waarom én hoe je goed voor je hond kunt zorgen.

Een hond houdt je gezelschap

Een hond is graag bij je in de buurt en wil zoveel mogelijk je aandacht. Hij gaat bij je op de bank liggen wanneer dat eigenlijk niet mag, speelt met je pantoffels of hapt stiekem een slice van je pizza weg als je even niet oplet. Het is het perfecte gezelschap. Je kunt een hond knuffelen, ermee gaan hardlopen, stoeien, noem het maar op. Met een hond ben je nooit meer alleen en hoef jij je niet meer te vervelen.

Loyaliteit en liefde

De liefde die een hond geeft is onvoorwaardelijk. Ben je goed voor je hond dan is hij ook goed voor jou. Het is een vriend voor het leven. Zit je wat minder goed in je vel dan geeft je maatje je aandacht en zorgt hij voor troost. Als dat niet gelukkig maakt?

Verzorging van je hond

Er komt veel bij kijken. Een hond heeft voldoende aandacht, ruimte en beweging nodig. Van tijd tot tijd een bezoekje aan de dierenarts en wat vaker het huis stofzuigen hoort er nou eenmaal bij. Je kunt zelf op het gebied van verzorging ook het een en ander doen door bijvoorbeeld producten in huis te halen voor de huidverzorging en gebitsverzorging. Vooral belangrijk wanneer door al het stoeien wat honden doen een wondje met een infectie is ontstaan.

Beweging

We noemden het al even, hardlopen met je hond. Dit kan natuurlijk ook gewoon een wandeling zijn. Feit is, met een hond beweeg je meer en dit draagt bij aan je eigen gezondheid. Een win-win voor jullie beiden! Je raakt beide in een betere conditie wat bijdraagt aan je mate van gelukkig zijn. Je komt ook nog eens vaker buiten en bent hierdoor sneller onder de mensen en in de mogelijkheid om te genieten van de natuur. Let op: Ook als het regent!

Hondenvoeding

Heel belangrijk is het geven van de juiste voeding aan je hond. Bewust benoemen we dit als voeding, het moet namelijk bijdragen aan de gezondheid van je diertje. Verse ingrediënten, genoeg vlees, onbewerkte producten en voldoende voedingswaarde zijn erg belangrijk. Wij willen het zelf ook en dit is voor je hond niet anders. Geef je hond een afwisselend dieet met voldoende vlees, vis, eiwitten, groentes en koolhydraten. Let op dat de voeding makkelijk verteerbaar is en wissel af tussen nat- en droogvoer.

Stoere honden voor mannen

Natuurlijk is het een leuk beeld om een man te zien die een Chihuahua uitlaat. Vergis je niet, dit zijn felle blaffers! Wat natuurlijk stoere honden voor mannen zijn is een ras als een Bull Dog, Cane Corso, Duitse Herder of Husky. Flinke honden met nog flinkere tanden. Daar krijgt je uitstraling wel een enorme boost van! Maar, uiteindelijk gaat het wel om de klik. Jullie moeten beide bij elkaar passen en dat is niet altijd bepaald door het type ras.

Waarom mannen nog meer van honden houden? Ze houden ons jong en zorgen voor een positieve vibe! Het maakt het jochie van vroeger in je los. Lekker buiten ravotten, een actievere levensstijl. Buddy’s for life.

Geniet van de liefde die een hond je geeft, enjoy goodlife!

Ontdek meer huisdieren op lifestyle mannen blog mensgoodlife.