Welke keukenstijl past bij jouw woonhuis? 
Welke keukenstijl past bij jouw woonhuis? 

Welke keukenstijl past bij jouw woonhuis? 

De keuken is een belangrijke plek in huis waar gezinnen samenkomen, maaltijden worden bereid en herinneringen worden gemaakt. Wil jij een nieuwe keuken te kopen? Dat betekent vaak veel researchen en belangrijke keuzes maken. De keukenstijl is één van de belangrijkste keuzes die je – het liefst zo vroeg mogelijk – moet maken. Er zijn namelijk allerlei soorten keukens, van landelijk tot aan modern. Ben je er nog niet over uit welke stijl bij jouw huis past? Lees dan snel verder en doe hier je inspiratie op!

Een landelijke keuken

Houd jij van een warme, authentieke sfeer? Dan is een landelijke keuken misschien wel iets voor jou. Deze keukens beschikken over warme kleuren, houten (vintage) meubels en steen. Wees niet bang, het hoeft niet meteen oubollig te zijn. Er bestaan zowel klassieke als moderne landelijke keukens. Is een houten keuken iets voor jou?

Design keuken

Een design keuken kenmerkt zich door een luxe, unieke uitstraling en een gedetailleerde afwerking. Strakke elementen worden gecombineerd met opvallende materialen – bijvoorbeeld marmer en hout- en opvallende felle kleuren.

Klassieke keuken

Een klassieke keuken heeft een tijdloze uitstraling! Verhoogde paneeldeuren, kroonlijsten en sierlijke ornamenten, je vindt ze hier allemaal terug. De kleuren die gebruikt worden zijn vaak neutraal en ingetogen. En het materiaal bestaat vaak uit hout, marmer of keramiek.

Moderne keuken

Moderne keukens beschikken over strakke lijnen, een minimalistisch design en de nieuwste technologische apparaten. Bijvoorbeeld spraakgestuurde bediening en geautomatiseerde kookfuncties. Voor deze keukens worden vaak materialen zoals glas, roestvrij staal en beton gebruikt.

Less is more

Industriële keuken

Een industriële keuken heeft een ruwe, onafgewerkte uitstraling. Kenmerkend zijn bakstenen muren, betonnen vloeren en open rekken. De materialen die vaak gebruikt worden zijn staal, ijzer, beton en steen. Deze stijl is helemaal hip!

Voor welke keukenstijl ga jij?

Wil jij meer lezen over lifestyle, gadgets en keukens? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.