de-wetenschap-achter-houden-van-je-partner
de-wetenschap-achter-houden-van-je-partner

De wetenschap achter houden van je partner

In ongeveer 10 minuten ontdek jij wat “echt houden van” betekent en nee dat is niet de verjaardag van je partner onthouden. Het gaat dieper dan dat. Topondernemer en wetenschapper Simon Sinek neemt ons mee in zijn verhaal.

[divider]De wetenschap achter houden van je partner[/divider]

Het is eigenlijk heel simpel en kort uit te leggen aan de hand van een voorbeeld waar iedereen zich mee kan identificeren: Een bezoek aan de tandarts. Je kunt namelijk twee keer per jaar naar de tandarts gaan en toch nog vallen je tanden eruit.

Tanden poetsen

Je zult je nu vast afvragen “waarom zou ik dan twee minuten lang mijn tanden poetsen?”. Wat voor impact maakt het? “Niet echt veel”, zul je denken en je hebt nog gelijk ook! Maar wat als je het elke dag twee keer doet? Heeft het dan impact?… Het antwoord hierop is volmondig: JA. Het gaat hierbij om een consistente actie.

Sporten in de gym

Denk nu eens aan de sportschool. Ben je in vorm als je één hele dag van 9 uur ’s ochtends tot 18 uur ’s avonds in de sportschool zit? Het antwoord hierop is dit keer: NEE. Maar wat als je elke dag 20 minuten lang traint?… Dan word je wél fit en ben je in topvorm.

Het werkt ook andersom. Is het erg om eens een keer lekker te snacken? Natuurlijk niet, zolang dit maar geen vast onderdeel van je lifesyle wordt.

Houden van mijn partner

Terugkomend op houden van je partner. Het gaat er dus niet om dat je een verjaardag onthouden hebt. Het gaat eerder om de kleine dingen die je consistent – dag in dag uit – doet als gewoonte. Zoals bij het wakker worden: “tegen je partner zeggen dat je van die persoon houdt, nog voordat jij op je telefoon gekeken hebt”. Dát is pas echt houden van. Want je doet het uit een consistente overtuiging waarin je gelooft en jij je veilig bij voelt.

Werk consistent aan je relatie en houd van elkaar. Enjoy goodlife!

[divider]Simon Sinek: Do you love your wife?[/divider]

Ontdek meer inspiratie op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.