wearables-voor-mannen
jk1991

Dé wearables voor mannen!

Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer als het aankomt op accessoires en gadgets. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om een gezonde leefstijl aan te houden, je hartslag te monitoren, je slaapritme in kaart te brengen en je dagelijkse beweging te controleren. De ene gadget nog technischer en specialer dan de ander. Soms is hightech niet alles wat je nodig hebt, het probleem is alleen, het is vaak wel het eerste waar je aan denkt. In dit artikel bekijken we alle ‘wearables’ vanuit een nieuw perspectief, maar wel met de voorwaarde dat ze tippen aan hun elektronische alternatieven.

1. De stylus pen

Ja, het bestaat echt: een stylus pen die je in een mum van tijd omvouwt tot een armband. Het grote voordeel is dat je zowel een telefoon accessoire als sieraad bij je draagt en je de stylus pen op ieder gewenst ogenblik paraat hebt. Deze musthave is uitgebracht door het merk “Vertipen” en wordt op vele vlakken als zeer multifunctioneel beschouwd. Zeker het proberen waard!

1 2. De oplaadkabel

Deze wearable heeft veel weg van de nummer 1, omdat het zowel een oplaadkapel als armband in één combineert. Deze zogenaamde NIFTYX accessoire gaat van de moderne stijl uit en is met een simpel design ontworpen. Kies een kleur uit die gemakkelijk kunt matchen bij jouw stijl en kledingkast en je hebt een vette toevoeging voor iedere outfit in handen. Als je smartphonebatterij tegen het einde loopt, ontvouw je armband simpelweg als oplaadkabel voor je telefoon en kun je weer eventjes vooruit. Ook voor onderweg is dit superhandig te combineren met bijvoorbeeld je autolader.

1 3. De chip sensoren

De volgende wearable is ontzettend praktisch, maar vooral heel erg gunstig voor je portemonnee. Voor nog geen tientje heb je deze siliconen armband in huis en kun je een aantal praktische trucs uithalen. De armband is voorzien van twee chips, die reageren om jouw persoonlijke smartphone. Met behulp van de meegeleverde applicatie kun je vooraf een aantal codes instellen, die allemaal aanzetten tot een bepaalde actie. Haal je jouw smartphone één keer langs chip A? Dan wordt je scherm ontgrendeld. Doe je dit twee keer, dan navigeert je telefoon automatisch naar huis. Haal je je smartphone zowel langs chip A als chip B? Dan wordt je favoriete persoon gebeld. Deze codes kun je volledig personaliseren, op basis van wat je zelf handig vindt en vaak gebruikt. Kortom, jouw telefoon kan vanaf nu een stuk vaker in zijn HTC U11 hoesje blijven zitten nu je alles via de NFC-bracelet regelt.

1 4. De oordopjes

De laatste wearable die absoluut in dit rijtje thuis hoort, is de Helix Cuff. Het stukje technologie biedt een hele nieuwe muziekervaring en is dé oplossing voor oordopjes die constant in de knoop zitten. De ontzettend stijlvolle armband biedt een opbergplek voor de bijgeleverde oordopjes, zodat je deze altijd bij de hand hebt én nooit meer uit de knoop hoeft te halen. De reden dat je ze echt eens moet overwegen? De stijl is ontzettend elegant, de gebruikte technologie is hoogstaand en je lost er een aantal dagelijkse frustraties mee op. Tot slot gebruikt een gemiddeld persoon zijn of haar oordopjes zo’n 4 uur per dag en mag er dus echt wel een stukje kwaliteit bij komen kijken.

1 5. De (bijna) alleskunner

Voor hen die gek zijn op draagbaar en functioneel gereedschap is Leatherman het merk bij uitstek. Zakmessen, schroevendraaiers en 2-in-1 gadgets, voor bijna alles kun je bij dit merk terecht. Binnenkort wordt er een nieuwe eyecatcher toegevoegd aan het assortiment voor onderweg, namelijk de Leatherman Tread: een armband voorzien van bijna 30 functies én in de vorm van een armband. De armband bestaat uit schakels die elk uit 2 of 3 hulpmiddelen bestaan, zodat je het altijd zo samen kunt stellen dat het aan je behoeften voldoet. En het allermooiste: deze gadget voldoet aan alle internationale vliegregels en kan dus gewoon met je mee naar elke bestemming.

Wat is jouw favoriete wearable?