tips-wanneer-je-een-nieuwe-tv-koopt
tips-wanneer-je-een-nieuwe-tv-koopt

Tips wanneer je een nieuwe tv koopt

Een groot scherm, de nieuwste innovaties, plat tegen de muur geplakt… Wanneer je een nieuwe tv aan wil schaffen, zijn er heel wat dingen waar je op moet letten. De keuze is reuze in televisiewereld, maar met de juiste afwegingen vind je precies wat je zoekt!

Waarvoor gebruik je hem en welke resolutie past daarbij?

Televisieprogramma’s kijken, (de nieuwste) films en series streamen, gamen, YouTube, Netflix, Videoland en ga zo maar door. Zet voor jezelf op een rijtje waarvoor je de tv het meest zult gebruiken en pas je keuze hierop aan. Gamen op een scherm met enige vertraging is bijvoorbeeld niet te doen. Pas ook de resolutie van het scherm aan op je gebruik. Full HD is 4 keer minder scherp dan 4K resolutie en 8K is weer scherper dan 4K. 

Waar wil je de nieuwe tv plaatsen?

Komt hij op je tv-meubel te staan? Zorg dan dat je nieuwe televisie niet breder is dan het meubel of kies een tv met standaard in het midden. Televisies kunnen ook aan de muur gehangen worden met behulp van muurbeugels. Je kunt daarbij gaan voor draaibaar, kantelbaar, vast of interactief. Kies er een die geschikt is voor de VESA maat van je tv en die het gewicht van je nieuwe televisie kan dragen.

Hoe groot mag de tv zijn?

Komt de tv in je woonkamer, slaapkamer of misschien ergens anders? Houd rekening met de ruimte en de kijkafstand en pas daar het formaat van je nieuwe televisie op aan.

Welke aansluitingen heb je nodig?

Ben je van plan om verschillende apparaten zoals je spelcomputer, decoder en Chromecast op je televisie aan te sluiten? Check dan of de tv genoeg HDMI-ingangen heeft. Kijk ook of je eventuele soundbar door de tv wordt ondersteund.

Het geluid

De tv’s worden alsmaar platter en dat betekent dat de speakers ervan mee moeten ontwikkelen. Dat gaat prima, maar voor het ultieme geluid wordt een nieuwe televisie nu vaak in combinatie met bijvoorbeeld een soundbar gekocht.

Vind de perfecte televisie met deze handige tips, enjoy goodlife!

Vind meer gadgets op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.