zo-kijk-je-comfortabel-en-voordelig-naar-films-en-series
zo-kijk-je-comfortabel-en-voordelig-naar-films-en-series

Zo kijk je comfortabel en voordelig naar films en series

We kunnen allemaal wel wat entertainment voor de buis gebruiken zo op z’n tijd. En om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken hebben we nog wel een aantal tips voor je. Wil je dan ook nog eens geld besparen op de complete tv-experience? Dan zit je helemaal goed in dit artikel!

Grote en energiezuinige televisie

Hoe groter hoe beter? Voor veel mannen gaat deze regel zeker op voor de tv. Heb je dus nog een klein bakbeest staan? Dan is een nieuwe tv kopen een goed idee. Neem eens een kijkje op DeBeste.com, die voor jou de aantrekkelijkste modellen van het moment overzichtelijk in één overzicht zet. Deze televisies blinken uit in prijs-kwaliteit en ook in energiezuinigheid.

Met een energiezuinige tv kun je namelijk flink wat besparen. Als voorbeeld een oude lcd-tv van 32 inch die tien jaar oud is: deze gebruikt ongeveer dubbel zoveel stroom als een nieuwer model in dezelfde afmeting. Uiteraard gebruiken grote tv’s meer stroom, maar de kans is groot dat je met een groter en nieuw model minder verbruikt dan met een kleiner en oud model.

Geluid- en kijkervaring verbeteren

Wie van het beste geluid wil genieten die doet er goed aan om speakers in te slaan. Een surround set zorgt ervoor dat het geluid uit alle hoeken van de kamer lijkt te komen. Scheert er een vliegtuig over in de film, dan hoor je dat dus als het ware van boven je hoofd. Zoek je een multifunctionele speaker? Check dan even of jouw tv de optie heeft om een bluetooth speaker aan te sluiten. Deze kun je ook loskoppelen, zodat je hem tevens gebruikt tijdens een feestje of een dagje op het strand.

Wat ook erg gaaf is, is het installeren van ledstrips achter je televisie. Dat zorgt voor een super gaaf effect en geeft de kamer een extra dimensie. Zowel door mannen als vrouwen is de ledverlichting achter de tv zeer geliefd. Overweeg dus zelf of dit ook iets voor jou is. Je kunt die verlichting natuurlijk ook aanzetten als de tv uitstaat.

Abonnementen op streamingsdiensten

Ben je helemaal klaar met die reclame op de reguliere tv? Dan is het gebruik van streamingsdiensten een goed idee. Maar nu zal het net zo zijn dat die ene serie die je wilt zien op de ene dienst staat, terwijl die goede film alleen ergens anders beschikbaar is. Om bij alle diensten een abonnement af te sluiten drukt natuurlijk flink op de portemonnee.

Gelukkig bieden veel streamingsdiensten een gratis proefperiode aan. Zo kun je Amazon Prime bijvoorbeeld 30 dagen gratis proberen en kijk je via Videoland twee weken lang gratis films, series en Nederlandse content zonder reclame. NLZIET, met aanbod van onder meer NPO, RTL, NET5, SBS en Belgische televisie kijk je een maand lang gratis. Kijk ook eens naar een aanbider als Discovery Plus (Een discovery+ Entertainment abonnement kost €3,99 per maand of €39,99 per jaar en een discovery+ Entertainment & Sport abonnement kost €5,99 per maand of €59,99 per jaar). Wissel proefperiodes af om lange tijd van gratis content te genieten.

Bespaar op energieverbruik tv

Je zou niet de eerste man zijn die regelmatig in slaap valt voor de televisie. En dat kost onnodige stroom. Om dit te voorkomen kun je de slaaptimer instellen. Op die manier schakelt de televisie na een bepaalde periode vanzelf uit. Ook als je gaat douchen kun je de tv beter uitschakelen om energie te besparen. Luister je muziek via de televisie? Zorg dan dat het beeld verduisterd wordt (tenzij je de videoclip wil zien).

Ga je op vakantie? Trek dan de stekkers uit van de tv en eventuele muziekinstallatie. Hiermee voorkom je sluipgebruik en zorg je er ook nog eens voor dat er geen kortsluiting kan ontstaan. Met al deze kleine maar simpele en efficiënte tips kun je nog een klein beetje extra besparen op het verbruik van je televisie.

Ontdek meer films en televisies voor mannen op lifestyle nieuws mannenblog mensgoodlife.