gebruik-je-buitenverlichting-slim-met-deze-buitenlamp-met-sensor
gebruik-je-buitenverlichting-slim-met-deze-buitenlamp-met-sensor

Gebruik je buitenverlichting slim met deze buitenlamp met sensor

Buitenverlichting heb je in verschillende soorten. Zo heb je tuinverlichting, wandlampen, schijnwerpers, buitenverlichting met sensor en vijververlichting. Deze lampen zijn er vaak om sfeer te creëeren op donkere plekken. Naast het feit dat buitenverlichting sfeervol kan zijn, heeft het ook nog een veiligheidsfunctie. Met goede buitenlampen voorkom je bijvoorbeeld dat je in het donker over je eigen voeten struikelt (met of zonder glaasje teveel alcohol op). Daarnaast zijn Inbrekers ook het meest actief in het donker, en met name tijdens donkere wintermaanden. Dit neemt niet weg dat we ook in de zomer moeten opletten dat we onze huizen en eigendommen goed beveiligen. Lees in dit blog meer over hoe jij extra veiligheid kunt creëeren met jouw buitenverlichting.

TIP: Beveilig je huis en eigendommen met goede verlichting.

Waarom buitenverlichting?

Het is algemeen bekend dat er een grotere kans is dat een inbreker inbreekt in een donkere dan in een goed verlichte omgeving. De politie raadt ons niet voor niets aan om een aantal lampen aan te laten als je je huis verlaat ’s avonds of als je bijvoorbeeld voor een langere periode op vakantie gaat. Als de lampen aan zijn, kunnen inbrekers denken dat er iemand thuis is, en misschien dat ze er dan wel voor kiezen om jouw huis over te slaan.

Slimme buitenverlichting

Het is aan te raden om te kiezen voor buitenlampen die je op een slimme manier kunt bedienen. Dit betekent bijvoorbeeld dat je lampen op afstand zijn te bedienen met een app op je mobiel. Hiermee kun je de buitenverlichting dan eenvoudig aan en uit zetten. Maar je kunt ook kiezen voor een automatische licht- of tijdschakelaar, hiermee kun je een tijd instellen en op het desbetreffende tijdstip zal je verlichting vanzelf aan- en uitgaan. Ten slotte, is een buitenlamp met sensor ook erg handig.

Buitenlamp met sensor

Buitenlampen met sensoren gaan automatisch aan wanneer het buiten schemert en ze blijven aanstaan tot het weer licht wordt. Vervolgens zullen ze automatisch weer uit gaan. Er zijn ook lampen met bewegingssensoren. Deze lamp springt aan op het moment dat er beweging wordt gesignaleerd. Omdat deze lamp dus alleen aangaat wanneer er beweging wordt gedetecteerd, is het ook nog eens een duurzaam en goedkoper alternatief. Tip: Hang je lampen altijd hoog op, zodat de kans kleiner is dat ze vernield worden door inbrekers.

Verlicht je tuin voor nog meer sfeer met slimme lampen, enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over tuinieren? Volg dan lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.