De beste lampen om jouw inrichting in de spotlight te zetten

Je staat er misschien niet elke dag bij stil, maar lampen zorgen voor gezelligheid en creëren sfeer in je huis. De verschillende soorten lampen hebben hun eigen effect op het interieur en kunnen een look maken of breken. Ben jij benieuwd naar de do en don”ts? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Do: stel je licht af op de ruimte

Heb jij mooie pronkstukken staan in je kamer? Dan verdienen die wel een beetje spotlight! Dit kan makkelijk met bijvoorbeeld een halogeenlampje. Hiermee creëer je helder en scherp licht. Je kan ook gebruik maken van een spotje, waarmee je een warmer effect maakt in de ruimte. Een echte aanrader is ook het gebruiken van een wifilamp. Met deze lampen stel je via je telefoon of ander device de instellingen van je lamp in. Lekker een avondje film kijken vanavond? Dan zit je niet te wachten op scherp wit licht! Via je wifilamp stel je het makkelijk bij in een gezellig sfeerlichtje en kun je heerlijk onderuitgezakt genieten.

Don’t: Een zitplek zonder lampen

Of het nu gaat om een leeshoekje bij de boekenkast, je eettafel of een zitje in de tuin. Een donkere zithoek nodigt niet uit om te gaan zitten. Zorg dus dat je zitplekjes allemaal goed verlicht zijn. Ben jij een buitenmens? Kijk dan ook eens naar een solarlamp. Een Solarlamp wekt energie op door middel van de zon en zorgt er voor dat je in de avond kan genieten van wat extra sfeerlicht in de tuin!

Do: Verlicht de donkere hoekjes

Door het benadrukken van de donkere plekken in huis benadruk je de ruimte en de lijnen van een huis. Het is dus belangrijk dat ook de donkere plekjes voorzien zijn van lampen. Wil je een speels effect creëren? Ga dan bijvoorbeeld voor een kroonluchter of een hanglamp met figuren.

Don’t: Vergeten vooraf de stopcontacten te checken

Voor je je lampen gaat uitkiezen is het belangrijk om te checken waar je toegang hebt tot een stopcontact. Hoe modern de lampen tegenwoordig ook zijn, Veel zullen toch aangesloten moeten worden aan een stopcontact, en een kabel dwars door je woonkamer… dat is natuurlijk een absolute no go! Maakt dus vooraf een lichtplan en kijk wat de opties zijn. Zo kom je niet voor vervelende situaties te staan.

Ohja en dan nog iets! Bij het lezen van de instructies voor het monteren, lijkt het vaak kinderspel. Toch kun je je hier lelijk in vergissen. Niet elke muur of elk plafond is even makkelijk, en soms heb je niet alle goede gadgets in huis. Neem dus de tijd voor het monteren van je lampen. Zo voorkom je een hoop ongelukken en chagrijn.

Do: Pas je lampen aan op je woonstijl

Het soort verlichting dat je gebruikt hangt voor een groot deel samen met de uitstraling in je woning. Het is daarom belangrijk dat je de lampen aanpast op je woonstijl.. Een klassieke re inrichting, vraagt bijvoorbeeld om knusse en warme verlichting. Terwijl een moderne stijl vraagt om meer eenvoud en bij een landelijk interieur het slim is om extra te kijken naar het gebruik van kleuren en materialen. Welke woonstijl kies jij?

Landelijke stijl: Heb jij een woonstijl met een landelijk karakter, dan wil jij een rustieke en authentieke uitstraling in jouw verlichting terug brengen. Zorg ervoor dat je kiest voor natuurlijke kleuren en materialen. denk hierbij aan linnen, rotan of bijvoorbeeld een stoere betonlook.

Klassieke stijl: Wanneer je een klassiek interieur hebt in huis kun je kiezen voor rust warmte en elegantie. Bij een klassiek interieur stem je de wand-of hanglampen goed af bij de meubels. Zo zorg je voor een harmonieuze sfeer en is je klassieke interieur aanwezig in het hele huis. Ga voor elegante, kwalitatieve materialen en hou het vooral dicht bij je persoonlijke stijl.

Moderne stijl: Ben jij een moderne man met een modern interieur in huis? Dan hou jij vast van strakke lijnen en uitgesproken kleuren. Hierbij is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een goede balans. Kies dus niet alleen voor verschillende kleuren, maar ga voor een aantal eyecatchers en hou de rest van de inrichting strak en minimalistisch. Zo gaat de aandacht direct naar de mooie details.

Helemaal klaar om de beste lampen te kiezen voor jouw interieur? Enjoy the goodlife!