led-strips-achter-de-tv-installeren-zo-doe-je-dat
led-strips-achter-de-tv-installeren-zo-doe-je-dat

LED strips achter de TV installeren: zo doe je dat!

Wil jij maximaal van een leuke film op tv genieten? Of ben jij graag in een andere wereld beland door middel van het kijken van je favoriete serie? Dan is het van belang om je ervaring van televisiekijken te optimaliseren. Daarbij hoort zeker de juiste belichting. Vergeet daarbij niet om een led strip aan je tv te installeren. Met een led strip afstandsbediening heb je dan met een simpele knop precies het licht dat je nodig hebt. Maar hoe installeer je LED strips nou precies achter je tv? In deze blog leer je precies het simpele proces om dit voor elkaar te krijgen. Op deze manier kijk je binnen mum van tijd tv op een revolutionaire wijze.

Bevestig de ledstrips achter je televisie

In de eerste plaats is het zaak om de led strip vast te maken aan je televisie. Dit doe je door ten eerste plakband aan te schaffen dat dubbelzijdig is. Met de plakband wordt de installatie namelijk een stuk makkelijker. Nadat je de plakband hebt gekocht, wordt het tijd om aan de slag te gaan met de installatie. Pak het plakband en scheur een stuk af dat dezelfde grootte heeft als de led strip. Deze plak je op een strategische plek van je televisie. Vervolgens is het tijd om de verpakking van de led strip af te halen. Daarna zet je de led strip vast door het tegen het plakband aan te zetten. Wanneer de led strip beugels heeft, maak je ook de hoeken vast. Daardoor weet je zeker dat de led strip niet valt. 

Plug de stekkers in elkaar

Hoewel op voorhand de led strip nu geïnstalleerd lijkt te zijn, is dit nog niet zo. Daarbij verschilt welke soort led strip je hebt met de uiteindelijk vervolgstap die je uit moet voeren. Indien de led strip op batterijen fungeert, is het zaak om batterijen in de led strip te stoppen. Is dit niet het geval en ontvangt de led strip door middel van een stekker energie? Dan is het zaak om het verbinding te laten maken met het stopcontact. Dit doe je vanzelfsprekend door de stekker in het stopcontact te steken. Na deze stap uit te hebben gevoerd is de installatie zo goed als klaar.

Test de led strips eerst

Tot slot is het nog van belang om de led strip te testen. Dit kun je voor of na het installeren doen. Zet de knop aan en kijk of er iets gebeurt. Wanneer een led verlichting strip aan gaat, weet je zeker dat de strip het doet en je klaar bent met de installatie hiervan. Daardoor kun je eindelijk achteroverleunen en volledig gaan genieten van programma’s en films die op tv te zien zijn.

LED strips achter de TV

Ontdek meer mannen gadgets op lifestyle nieuws site mensgoodlife.