hoe-moet-je-een-baard-mooi-trimmen-en-aflijnen
hoe-moet-je-een-baard-mooi-trimmen-en-aflijnen

Hoe moet je een baard mooi trimmen en aflijnen

Of je nu een volle, lange baard, een simpele korte variant of een stoppelbaard hebt… Het maakt niet uit. Alle baarden hebben aandacht nodig. Niet alleen de lengte moet bijgehouden worden maar ook de vorm is van belang!

Wanneer

Het beste moment om je baard onder handen te nemen is… na het douchen, wanneer hij droog is. Doordat hij op dat moment goed gehydrateerd is, kun je hem gemakkelijker trimmen. Ook krijg je op deze manier het beste beeld van hoe je baard eruit komt te zien als je klaar bent met de verzorging.

Borstelen

Heb je een wat langere baard, dan is het belangrijk om deze te borstelen voordat je hem onder handen neemt. Zo haal je de knopen eruit en bereid je hem voor op een optimale verzorging.

Welke look

Uiteindelijk bepaal jij zelf hoe jouw baard eruit moet zien. Of je nu gaat voor een net geschoren stoppelbaard of voor een volle oerman baard, jij bepaalt. Wanneer je een trimmer aanschaft, kun je het beste gaan voor een variant met verschillende standen. Zo kun je wisselen van baardlook wanneer je gewoon even voor wat anders wil gaan.

Controle

Zet je eenmaal die trimmer erin, dan kun je natuurlijk niet meer terug. Begin voor de zekerheid met een langere geleidende kam, zodat je de lengte gecontroleerd bij kunt houden. Tip: trim je baard op je nek en op je kaken korter dan op je kin, zo krijg je een gaaf verkleurend effect.

Overbodige snor

Na het trimmen kun je je snor naar beneden borstelen, om zo gemakkelijk de haren die over je lip komen te verwijderen.

Check

Doe een laatste check en verwijder indien nodig hier en daar nog wat achtergebleven haren met een schaar.

Finishing touch

Tenslotte sluit je je routine af met een verzorgende baardolie om je baard zacht en gezond te houden. Zo’n baardolie helpt om de vochtbalans in je baardhaar en huid goed te houden.

Stijl je baard met aandacht, enjoy goodlife!

Vind meer verzorging op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.