Amsterdam West verwelkomt De Foodhallen
Foodhallen

Amsterdam-West verwelkomt de Foodhallen

Amsterdam-West verwelkomt de Foodhallen. De voormalige tramremise van het GVB, te vinden achter de Kinkerstraat te Amsterdam wordt in het project “De Hallen” door gemeente Amsterdam nieuw leven ingeblazen. Het 16.000m² grote complex is opgedeeld in 7 verschillende hallen. Deze indeling is uiteraard een restant van de rijke historie van dit pand als tramremise. Iedere halte heeft iets unieks te bieden.

Hal 2 huisvestigt bijvoorbeeld een bioscoop die zich onderscheidt met een prachtige art-deco zaal genaamd “de Parisienzaal“. Terwijl hal 7 zich kenmerkt door haar diversiteit aan kleinere units zoals fietsen werkplaats “Recycle” en broedplaats voor getalenteerde kappers “Kinki Academy“.

Indoor Food Market

Als kers op de taart wordt dit najaar in hal 3 een foodcourt geopend. Deze foodcourt is geïnspireerd door het concept van “indoor food markets“. Zoals de wereldbekende “Mercado de San Miguel” in Madrid of toeristenmagneet “Borough Market” in Londen. Van oorsprong zijn dit soort indoor food markets ontstaan als plekken voor lokale producenten om hun ambachtelijke producten aan te bieden.

Internationaal karakter

Het leuke is dat de Amsterdamse Foodhallen hier een twist aan heeft geïntroduceerd door de foodcourt een internationaal karakter te geven met kraampjes zoals: Shirkan (Mumbai streetfood), Vietview (Vietnamese hapjes), Wild Moa Pies (Nieuw Zeelandse/Australische Pie), en Maza (Mediterraanse delicatessen). De charme van indoor food markets ligt erin dat je als bezoeker van nature van het ene kraampje naar de andere zweeft.

In tegenstelling tot een traditionele “avondje uit eten”, zul je bij deze foodcourt geen 3-gangen menu’s en gedekte tafels terug vinden. In plaats daarvan wandel je met een goed gevuld glaasje wijn door de foodcourt. Een portie Vietnamese “goi cuon”, een hapje Indiaanse “pav bhaji”. En een paar oer-Hollandse culinaire bitterballen later, kun je terug kijken op een geslaagde en vooral unieke culinaire ervaring.

De Foodhallen: Wie, waar, wanneer?

foto 4

Speciaal voor alle foodies die bij het idee van een food metropool, zoals de Foodhallen, spontaan beginnen te watertanden. Wij van mensgoodlife zetten de tot dusverre bekende feiten over de Amsterdamse Foodhallen op een rijtje.

De Foodhallen is een initiatief van vier jonge ondernemers genaamd Tsibo Lin, Chong Chu, Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad. Hoewel op de officiële site nog het volgende cryptische bericht staat: “De foodhallen gaan binnekort open!“, is inmiddels bekend dat de Foodhallen naar verwachting eind oktober 2014 haar deuren zal openen.

De foodcourt zal ruimte bieden voor circa 20 tot 25 kraampjes van verschillende horeca-ondernemers. De Foodhallen is gelegen aan de Bellamyplein 51, in Amsterdam Oud-West. Met een reistijd van circa 20 minuten vanaf Centraal Station Amsterdam via tramlijn 13 of 17, is deze voedsel walhalla goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

foodhallen-amsterdam

Amsterdam Foodhallen
Bellamyplein 51, Amsterdam Oud-West

Ontdek meer inspirerende restaurants op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.