dit-zijn-de-gezondheid-trends-van-2021
dit-zijn-de-gezondheid-trends-van-2021

Dit zijn de gezondheid trends van 2021

Net als in 2020, is gezondheid in 2021 van groot belang (met name in de huidige situatie). En een nieuw jaar betekent dan… nieuwe trends op het gebied van gezondheid. Wij bespreken in deze blog drie gezondheid trends die in 2021 nog belangrijker worden.

#1 Aloë vera

Aloë vera heeft qua uiterlijk iets weg van een cactus, maar is in werkelijkheid een vetplant die hoort bij de affoldilfamilie. Deze plant ziet er tof uit én brengt verschillende voordelen met zich mee. Door de luchtzuiverende werking van aloë vera, is hij steeds vaker in onze interieurs terug te vinden. Nu we veel thuiswerken is zo’n plant, die giftige stofjes uit de lucht opneemt, ideaal. Naast de luchtzuiverende werking bevat de gel in de bladeren van deze plant helende eigenschappen. Deze gel kun je als natuurlijk medicijn in verschillende situaties gebruiken. Zo kan de aloë vera gel helpen bij het genezen van oppervlakkige schaaf- en snijwonden, bij het stelpen van bloed, bij insectenbeten en bij uitslag op de huid. Ook laten studies zien dat deze gel positieve effecten heeft bij onder andere brandwonden, eczeem, acne en roos.

#2 Chaga

Chaga is een van de zes populaire Nederlandse paddenstoelen die medicinaal gebruikt kunnen worden. Tijdens de coronacrisis steeg de vraag naar deze bijzondere paddenstoel enorm en dat is natuurlijk niet zonder reden. De Chaga lijkt niet op een typische paddenstoel. Wel kunnen we hem herkennen aan de zwartgeblakerde uitstulping op een boom (meestal berkenboom) en aan de helder oranje kleur aan de binnenkant. Chaga wordt gezien als een superfood met heilzame eigenschappen en bevat dan ook veel nuttige stoffen. Een belangrijke eigenschap van deze paddenstoel is dat hij het immuunsysteem kan versterken, waardoor je ziektes op afstand houdt. Je kunt de Chaga inzetten om je immuunsysteem en weerstand een boost te geven, als anti-aging en detox product, voor het balanceren van de hormoonspiegel, vanwege de antibacteriële, antivirale en antischimmel werking en als antioxidant.

#3 Spirulina

Spirulina wordt gewonnen uit verschillende blauwalgen en is enorm rijk aan vitaminen, aminozuren, mineralen, eiwitten en essentiële vetzuren. Algen staan aan de basis van onze voedselketen vanwege de grote voedingswaarden. Spirulina bevat onder andere omega-3 vetzuren, ijzer, koper, zink, calcium, fosfor, kalium, magnesium, vitaminen B1, B2, B3, B6, B11, K en eiwitten. Zo kun je je wel voorstellen dat spirulina meer essentiële voedingsstoffen bevat dan veel andere voedingsmiddelen. Deze superfood ondersteunt het immuunsysteem en geeft ons een dosis energie. Vanwege het eiwitgehalte van 60-70% is spirulina een goede aanvulling op een vegetarisch dieet en kunnen ook sporters een groot voordeel eruit halen. Spirulina heeft een leverbeschermende werking vanwege de antioxidatieve eigenschappen, heeft een gunstig effect op het cholesterolgehalte, bevat antivirale en schimmelwerende eigenschappen en is rijk aan bladgroen dat weer ontgiftende eigenschappen heeft.

Ontdek de verschillende gezondheid trends van 2021, enjoy goodlife!

Vind meer gezondheidsnieuws op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.