welke-vitamines-heb-je-nodig-om-gezond-te-blijven
welke-vitamines-heb-je-nodig-om-gezond-te-blijven

Welke vitamines heb je nodig om gezond te blijven?

Als je gezond eet, krijg je over het algemeen voldoende vitamines en mineralen binnen. Toch adviseert de Gezondheidsraad sommigen alsnog extra vitamines in te nemen, ook al eten ze heel gezond. Bijvoorbeeld als je wat ouder bent, een verminderde weerstand hebt, niet voldoende buitenkomt en je huid weinig daglicht ziet. Voedingssupplementen geven je dan net een gezonder en fitter gevoel.

Vitamine D

Vitamine D houdt je tanden en botten sterk en zorgt voor een ‘goodlife’ gevoel. Zonlicht is een belangrijke bron van vitamine D. Het komt daarom vaak voor dat men in de koude herfst- en wintermaanden een vitamine D-tekort heeft. Een voedingssupplement kan dan een uitkomst zijn. Overigens kun je vitamine D ook binnenkrijgen door vette vis, eieren en roomboter te eten.

Magnesium

Magnesium is iets wat we dagelijks nodig hebben om onze spieren en botten te versterken. Helaas maakt ons lichaam het niet zelf aan en moeten we het dus hebben van supplementen of voeding. Bijvoorbeeld noten, pitten en zaden. Maar ook (groene) groenten, peulen, vis, vlees en volkoren- en melkproducten beschikken over magnesium.

Visolie

Visolie beschikt over omega-3-vetzuren. Deze verminderen het risico op hart- en vaatziekten. Bij voldoende omega-3-vetzuren vermindert de kans op ontstekingen, verlaagt de bloeddruk en verkleint de kans op bloedstollingen.

Vitamines kopen

Wil je vitamines gaan gebruiken, maar twijfel je welke en of het iets voor jou is? Overleg dan met je huisarts. Vitamines kopen? Neem dan een kijkje bij InnerVitamins voor jouw voedingssupplementen.

Wil je meer lezen over gezondheid? Lees dan verder op mannenblog mensgoodlife.