De voordelen van de juiste werkkleding

Werkkleding wil lang niet altijd zeggen dat het gaat om een jas met het logo van het bedrijf, of om zelfs een heel tenue. Werkkleding wil vooral zeggen dat het gaat om kleding wat is aangepast aan arbeidsomstandigheden. Uiteraard is hierbij een werkjas voor heren op een vrachtwagen weer heel anders dan een werkjas voor stratenmakers. Vaak zitten er namelijk voor bepaalde beroepsgroepen op handige plekken versteviging of extra zakken. Naast het comfort van deze kleding biedt het nog meer voordelen, zoals veiligheid.

6 redenen waarom jij juiste werkkleding nodig hebt:

#1 Veel zakken

De juiste werkkleding zorgt, zoals gezegd, voor handige zakken. Graag veel en als het om werkkleding gaat voor een bepaalde sector, dan zullen die zakken ook op handige plekken zitten. Zeker bij beroepen waarbij men gebruik maakt van bijvoorbeeld veel gereedschappen, zullen er handige zakken zijn om deze in op te bergen.

#2 Versteviging

Extra verstevigingen op bijvoorbeeld de knieën zorgt ervoor dat de broek langer meegaat. Maar daarnaast ook als beveiliging voor de knieën van de stratenmaker (om maar een voorbeeld te noemen).

#3 Warmte

Werk je juist in koele ruimtes of zoek je juist de hitte op? Ook hier zal de juiste kleding op afgestemd zijn! Moet je afwisselend de kou en de warmte in, dan is het vanzelfsprekend handig om simpel te kunnen variëren met wat je aan hebt. Een bodywarmer kan hierbij een uitkomst zijn.

#4 Tegen regen en storm

Een buitenberoep? Een jas die je droog houdt bij zo’n heerlijke Hollandse bui is natuurlijk wel verstandig. Een jack die wind- en waterdicht is is dan zeker de juiste keuze. Ook in de zomer is het wel fijn om toch een jas te hebben die niet dik is, vanwege de zomerse temperaturen, maar je toch droog houdt. Juist in de zomer kunnen de plensbuien immers gewoon tropisch aandoen. En daar word je akelig nat van.

#5 Bescherming

Naast warm houden en handige vakken hebben, heeft werkkleding nog een functie. Het moet ook de nodige bescherming bieden. Denk bijvoorbeeld maar aan werkschoenen. Deze zijn in te delen in meerdere categorieën en afhankelijk van je werk kies je dus voor de juiste categorie. Heb je werk dat je veel moet lopen? Zorg voor goed zittende, comfortabele schoenen. Of dat je het gevaar loopt om iets op je voeten te krijgen of om bekneld te raken? Stalen neuzen zijn zeker aan te raden! Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en simpelweg alleen al die stalen neuzen kunnen vervelende dingen voorkomen.

#6 Verplichte kleding

Bij sommige bedrijven of bij bepaalde beroepen is bepaalde werkkleding verplicht. In principe zal de werkgever voor deze kleding zorgen. Of het moet in je arbeidscontract anders bepaald worden. Je bent dus verplicht om altijd die kleding te dragen. Dit kan zelfs Arbo-technisch bepaald zijn.

Heerlijk aan het werk met de 6 werkkleding tips, enjoy goodlife!

Lees meer over veilig werken op lifestyle nieuws en mannen blog mensgoodlife.